Bärlandet och Skära rabatten 2013

Om du tycker att bildspelet bläddrar för snabbt, för markören över bilden, tryck på stopp och bläddra sedan fram bilderna i din egen takt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Omgörningen av Bärlandet har vi planerat ett tag, vi visste ju att träet i pallkragarna skulle börja ge upp inom kort. Under september och oktober 2013 började vi därför 15-pusslet med att ta bort existerande pallkragar, flytta jord och växter och bygga nya, upphöjda odlingsbäddar i kraftigt, icke impregnerat virke.

I stället för de 16 pallkragarna i två våningar blev det nu en ny design med en bädd i L-form där vita och röda vinbärsbuskar och röda krusbärsbuskar växer på den ena sidan och röda hösthallon på den andra. Två I-formade bäddar hyser sedan röda respektive gula sommarhallon. Under plommonträdet blir det en liten yta för en sittplats. Kvar att göra till våren är att köpa singel och lägga ut mellan odlingsbäddarna.

Närmast gången i Bärlandet har vi sedan grävt ut och gjort i ordning cirka åtta meter rabatt. Den gamla Skära rabatten försvinner till stora delar när den nya trädgårdsboden ska byggas 2014. Den nya hyser både de gamla skära favoriterna och en mängd nya. För en växtlista se här.

Nästa år väntar nu byggandet av den nya trädgårdsboden i samma område + därefter det lilla växthuset som ska sitta ihop med boden. Vill du läsa allt som skrivits om det här projektet, välj kategori Trädgårdsboden i menyn i högerspalten på bloggen så kommer de upp.

2 tankar på “Bärlandet och Skära rabatten 2013

 1. *Ler… åt era remaking projekt. Ni skulle haft hjul under växterna. 😉
  Så nu bär hän åt ”Trädgårdboden” för att se vad ni har i görningen.

  Men först ett nytt ps:
  Ska bli intressant att följa denna tråd eller ‘gren’ e kanske mer rätt i sammanhanget, 😉
  Dags att hoppa till näst kvist. Hopp……..

  • Ja, hjul hade varit attans bra! 🙂 Just det här projektet står lite still i planerandet nu, men förhoppningen är att det ska ta fart till hösten och då kommer det mer text och bilder här.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s