Uteplats och staketspaljé 2000

Detta bildspel kräver JavaScript.

Som nybliven husägare ska man ju vänta ett år med att börja göra om i trädgården – för att se vad som kommer upp i och inte riskera att gräva bort något av misstag. Men det är inte det lättaste när det kliar i fingrarna att göra om.

Första sommaren nöjde vi oss därför med att göra vid uteplatsen där spaljén ändå var fallfärdig. Med hjälp av en lokal plantskola fick vi hjälp på vägen hur vi skulle kunna göra om området. Vi skapade en två meter bred rabatt med lavendel, veronikor, kattmynta med mera närmast trädäcket och bakom dem höga blommande buskar av olika slag. Bakom buskarna byggde vi en 180 centimeter hög staketspaljé. På andra sidan staketspaljén gjorde vi sedan en rabatt som var en meter bred. Där planterade vi rosor, dagliljor, vallmo, aklejor, nävor med mera.

Allt fungerade väldigt bra tills vi beslutade oss för att bygga ett fågelhus bredvid, då kom staketspaljén lite för nära (vilket vi var tvungna till för att inte behöva ha bygglov för fågelhuset). Staketspaljén var också i vägen när vi ville se fåglarna från uteplatsen, så planen på att förändra området var väckt. Och vad vi gjorde då kan du läsa om under Den stora omgörningen 2008-2012.

Foton på vårt första trädgårdsprojekt kommer på sikt, tyvärr har jag dem inte digitalt.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s