Bärområdet

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bärområdet ligger i ena hörnet av vår trädgård, omgiven av en hög avenbokshäck på en sida och låga häggmispel- och avenbokshäckar på två. Den fjärde sidan är gången som slingrar sig förbi. I det här området planterade vi bärbuskar och fruktträd nästan med en gång vi flyttade hit.

De första åren var bärbuskarna planterade i en rabatt och träden stod mitt i gräsmattan. Den stenhårda jorden runt bärbuskarna och allt fröogräs som hela tiden grodde drev oss till sist till en omgörning.

I ett första steg la vi bara markduk runt bärbuskarna med krossgrus ovanpå duken för att bli av med ogräsrensningen. Bärbuskarna (som blötsligt fick det fuktigare runt rötterna) frodades. Nästa steg var att lägga markduk i hela området och sätta dit pallkragar och ha grusgångar runt de långa raderna med pallkragar.

Nu har vi haft pallkragarna i ganska många år. Vi vet att de snart kommer att börja ge upp. Planen är därför att göra om i området ännu en gång. Denna gång kommer vi troligtvis att bygga låga land av grovt virke och sedan ha grusgångar runt dessa få, men lite större, land. Än har vi dock inte kommit på exakt hur landen ska se ut, så vi funderar vidare. Helst ska bärbuskarna flyttas hösten 2013 för att vi inte ska missa en bärsäsong. Hur vi gör om kan du så småningom läsa under Bärlandet, ny bod & växthus 2013-2014.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s