Solrabatten 2010

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag älskar trädgårdsdesigner Piet Oudolfs lek med gräs och prärieväxter som han kombinerar på ett sätt som verkar så självklart när man ser det färdiga resultatet. I Sverige är han mest känd för Enköpings parker, men i blekingska Sölvesborg finns också Fyra årstiders park som är väl värd ett besök.
4 årstiders park

Jag har länge funderat på att göra en rabatt inspirerad av Piet Oudolfs växtval och i samband med att vi gjorde om på södersidan av huset för att anlägga poolen gjorde jag slag i saken. Mitt framför den stekheta söderväggen byggde C en fyra meter lång och en meter bred låda, i samma stil som de upphöjda grönsakslanden.

I Solrabatten växer numera ett (hårt tuktat) blåregn och många olika sorters gräs, rudbeckior, vädd, anisisop och andra solälskande växter. Första vintern gick bra, men 2012 dog nästan 50 procent av växterna på grund av den elaka våren som först kom med värme och sedan minusgrader… Det blev en dyrköpt erfarenhet att Solrabatten kräver skuggning mot den första vårsolen för att inte ta stryk.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s