Skriver växtlistor mitt i vintern

Att man kan glömma vissa växter så totalt och komma ihåg andra så bra. Visst är det underligt?! Just nu håller jag på att uppdatera mina växtskisser och sortlistor här på bloggen. I samband med det sitter jag och skriver art och sortnamn på träd, buskar, rosor, klematis och det som är ätbart i vår trädgård.

Medan vissa namn finns där inprogrammerade som franskglosorna jag lärde mig i sjuan leker andra kurragömma och min hjärna gör allt för att få fatt på rätt namn. Ett av de nyplanterade trädens namn (vars namnskylt ligger dold under snön) fick jag till slut fatt i. Brakved, så hette den ju! Men när jag sökte på nätet efter artnamnet så kunde jag konstatera att så där såg verkligen inte mitt träd ut! Så vad var det då?! Jo, en fjäderbrakved visade det sig.

Vidare upptäckte jag att jag kunde alla mina rosors namn utantill (även om jag fick kolla stavningen på några av de franska), men av mina klematis var det bara Summersnow som jag kom ihåg utantill. Så klematisarna får jag kolla namnen på när det går att ta sig fram i snösörjan igen.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s