Är väldigt sugen på ett ”grönt” tak…

Var på en föreläsning för ett tag sedan där det pratades om gröna tak i New York. Blev så sugen på att göra ett grönt tak på vår nya trädgårdsbod. Eftersom vi kommer att bygga den själva kan vi ju förstärka taket så det klarar tyngden av växter utan problem. Ett tak med blommande fetbladsväxter i stället för trist svart takpapp eller vanliga orange tegelpannor (som vi har på fågelhuset) hade onekligen varit spännande.

Nu känner ju inte jag för att köpa en färdig lösning av någon av den handfull leverantörer som finns i Sverige, inte om jag kan bygga taket själv till ett lägre pris. Gröna tak må vara bra för miljön, men billiga är de inte. Och bygger jag själv kan jag som bonus välja exakt vilka sorters växter jag vill ha… Men då krävs det att jag köper ”moderplantor” i år och delar dem i småbitar så jag nästa år har en stor mängd småplantor. Ska jag köpa stora plantor i den mängd som behövs för att klä fem kvadratmeter tak lär det knappast bli billigare än att köpa en färdig taklösning.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s