Vårteckensutmaning 17 mars

Ja, den här veckan var det inget kul att leta vårtecken. Inte efter all (för våra breddgrader) snö som kom för några dagar sedan… Så denna vecka får det glädjande vårtecknet bli att den smälter. Det dripp-droppar från hustak, träd och buskar och jag har varit ute och puttat bort snö från tuijabollarna, rhododendron med flera som inte gillar tung blötsnö.vatten smälter

Nu lovar de snöstorm på tisdag, så det återstår att se vad som händer då. Själv ignorerar jag snön bäst jag kan och låtsas att det är vår i alla fall. I dag ska jag plantera mina krukor med penséer. Att de får stanna i kallförrådet ett par veckor kan inte hjälpas. Vill du läsa om andra vårtecken hittar du dem här.

14 tankar på “Vårteckensutmaning 17 mars

 1. Snöstorm lät ju inte skoj =(. Men det är bra att du ignorerar vintern, om vi alla tänker att det är vår så kanske det också är det =)
  Här droppar det också för fullt, men med den mängd snö vi har så lär det droppa länge innan det är slut.
  Nu håller vi tummarna för att våren hinner infinna sig innan nästa söndag!
  Kram Annica

 2. Ja, nu jobbar vi vår inomhus och hoppas att alla väderprognoser slår fel! Påsk blir man i alla fall glad av. Så förtjusande söta små papegojägg!

  I vår hoppas jag att min make ska bygga odlingslådor till mig som ska stå på trädäcket. Hur har ni gjort på insidan av era?

  Kram,
  Maria

 3. Det ÄR vår – i almanackan. Så låt oss inte nedslås av snö och kyla utan fokusera på det som är nytt och vackert. Snön är ju fortfarande vacker förstås och det är ju gott att slippa geggig lera och slask – men ändå så längtar man ju så efter nästa årstid.

  En fantastiskt fin droppe du har fångat på bilden. Den symboliserar vår längtan. Ha en fin vecka!

 4. Och jag som trodde att nu har jag landat i Skåne, vårlandet, tji fick jag! Här har det knappt snöat men utlovas att den kommer i veckan. Inte alldeles välkommet även om jag gärna vill ha vinter på Svenska skidspelen till helgen.
  Ha en fin vecka

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s