Vårteckensutmaning 24 mars

Denna veckas vårteckensutmaning känns då bra mycket roligare än förra veckan. Då var det enda glädjeämnet att snön som fallit i alla fall smälte! Idag hittade jag vår allra första krokus i blom!blommande krokus

Så här ser snöläget ut denna vecka i vår trädgård. Vi fick tre cm nysnö för ett par dagar sedan, men den har smält undan till stor del. Det är den gamla, isiga, snön som envist ligger kvar. Trädet till vänster i bild är en kopparlönn och det till höger en en carmencitarönn. Det är under den rönnen som den lilla krokusen vågat sig upp, denna dag med +1 grad. Gräsmattecirkeln avtecknar sig tydligt även vintertid…snöläget

Bakom Dagliljerabatten växter våra julrosor. Där trycker sig denna knopp igenom snötäcket. Lite frostskadad i knoppen är den allt efter den sista tidens bistra kyla.julros i snö

I Trädhörnet sträcker Ullungrönnen ‘Dodong’ sina mörkröda knoppar mot skyn. Nog är de lite mindre slutna än för ett par veckor sedan?Dodong i knopp

18 tankar på “Vårteckensutmaning 24 mars

    • Vi köpte en kopparlönn som var ca 150 cm hög 2001. Sedan dess har den vuxit runt en meter, så de är inga snabbväxare direkt… Den är ganska smal i växtsättet, skulle tippa på att vår har en diameter på ca 150 cm numera. Kram Kristina

  1. Trevligt med din hälsning hos mig, nu när jag har kikat in hos dig och de andra så får jag lite dåligt samvete att jag inte ens ville gå ut och titta efter – jag ser ju att det finns små tecken där ute 😉 men så har jag ju fina blommor inne att njuta av så länge. Förhoppningsvis blir det en helt annan rapport om en vecka!

  2. Härligt med krokus och en ljust gul dessutom 🙂 Grällgult är inte riktigt min cup-of-tea. Just nu väntar jag på att en frösådd Pulsatilla ska visa sin första blomma. Hittade en knopp när jag tittade till krukorna i mammas växthus. Sorbusen är fantastisk. Kul att se en knopp – visar hur mycket den har att ge alla årstider.

    • Ja, de är så söta de blekgula krokusarna (som jag trist nog inte har namnet på). Spännande med knoppar, du får visa på bild sedan. 🙂 Dodong-rönnen är nog mitt absoluta favoritträd i trädgården, den är vacker på olika sätt hela året. Just nu längtar jag efter den magnifika bladsprickningen, men knopparna är snygga de också.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s