Lycka för en trädgårdsälskare

blå krokus 12 april

När livet inte alltid har gått spikrakt framåt, utan färden tvärtom har varit ganska skumpig tidvis, då lär man sig uppskatta de små tingen. Ja, jag tror att trädgårdsälskare är lyckligare än många andra, att kunna glädjas åt en endaste knopp, åt ett stilla vårregn eller en sammetslen sensommarkväll när rosornas doft ligger tung… Det ger ett lugn i vardagen, en känsla av här och nu. Att ta ett djupt andetag och känna dofterna, höra fåglarna och syrsorna, känna vinden i håret.

ormöga 12 april
Ormöga i knopp.

Det här inlägget skulle egentligen ha handlat om lyckan att hämta hem fem nya träd till trädgården. Men så blev det inte. Dimma stängde en flygplats och maken fick landa någon helt annanstans än vad han hade tänkt sig. Innan han hade kommit hem med bilen från den andra flygplatsen har plantskolan stängt för dagen, så det får bli trädhämtning i nästa vecka. Jag som lääängtat hela veckan efter att komma hem med träden suckar lite just nu, men det är inget att göra åt.

ljusgul krokus 12 april
Krokus efter vårregn.

Den här vårens lediga tid kommer att vara fylld av ett projekt som inte har ett dyft med trädgård att göra. Jag är glad att jag inte har något större trädgårdsprojekt som ska göras (utöver att plantera de där fem träden då…). Vi ska röja ur ett hus inför försäljning. Det kommer att ta sin tid, det vet ni alla som har gjort den resan. Vi har varit mentalt förberedda i flera år och nu är vi framme vid igångsättandet. Vår gröna oas i vardagen kommer nog att vara om möjligt ännu viktigare denna vår, som en paus från röjandet. Det får bli fina trädgårdskvällar efter jobbet i stället, det är inte fy skam det  heller!

I dag är jag lycklig över att se tuvor med krokus, täcka av små diamanter till regndroppar, över att se en lilablått skimmer nere i ormögat och att se ett rött krusigt blad i rabarbern. För andra tolkningar av Lycka, ta en titt här.

rabarber 12 april
Jag vill opp, sa rabarberknopp!

18 tankar på “Lycka för en trädgårdsälskare

 1. I måndags lyssnade jag på en fantastisk föreläsning om krishantering av en man som heter Ulf Lidman. Han nämnde bland annat att man skulle hitta sin ”andlighet”, i kontextet när man finner styrka och energi tillsammans med sig själv. Jag och många av mina trädgårdsvänner känner säkert just detta i trädgården. Precis som du beskriver.

  Idag jublade jag över att mina tulpaner börjar titta upp.

  Låter som en jobbig vår för er men ibland måste saker bara göras……

  Ha en skön kväll!

  Kram,
  Maria

 2. Fin tolkning! Visst är det så att livet går upp och ner och innehåller mer eller mindre ”uppförsbackar” för oss alla. Extra viktigt då att kunna känna lycka i det enkla, i vardagen.
  Hoppas det går bra med hustömning och träd och allt.

  Kram

 3. Jättefin tolkning! Förstår att du längtar efter träden 🙂 det är märkligt hur växter kan få oss att hoppa av lycka.
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

 4. Fina vårbilder, ja det är absolut lycka med de första små liven som vill opp. Jo tömma hus, det tar på energin, det vet jag efter tre omgångar. Då är det tur att man har en trädgård att tanka ny energi ur. Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

 5. Reblogged this on and commented:
  Kjære Kristina! Vakkert, så vakkert! Spirende duggvått liv som strutter opp av marken! Finnes ikke noe mere livgivende enn det!? Bare ved å …SE…. frigjøres ENDORFINENE i hopetall….kjenner en duften også…. er en evig bergtatt! Kos deg videre med alle flotte vårtegn! Hilsen corneliasverden.wordpress.com

 6. Vad härligt att du i alla fall kan känna lycka över det som spirar i rabatten. Träden kommer skall du se när det vill sig.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

 7. Det är så vackert så det nästan gör ont en smula. Här har det kommit en massa snö idag så jag får nog vänta ännu någon vecka på blommande krokus här på tomten.
  Den hemliga trädgården var en av mina favoritböcker när jag var liten. 🙂
  Kram o fortsatt trevlig helg!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s