På besök i Peter Korns trädgård

För ett par veckor sedan besökte jag Peter Korns trädgård utanför Göteborg. Fast ”trädgård” känns som fel ordval. Livsverk eller anläggning känns väl mer sanningsenligt. Jag fascineras av Peters Korns hängivenhet att ge sina växter de perfekta livsbetingelserna och är glad att jag äntligen fick se hans trädgård. Jag hade turen att pricka in en dag när han guidade och det är något jag varmt rekommenderar er som vill besöka trädgården.

Jag tror, och hoppas, att vi om en del år kommer att prata om Peter Korn och hans syn på växter på fler håll än bland de extremt intresserade. Hans tankegångar om att inte ”tvinga” växterna att växa fel på fel plats i våra trädgårdar tycker jag är bra. Om jag för den skull skulle komma på tanken att frakta iväg tonvis med jord från min tomt för att ersätta den med grus och sand är inte säkert. Men jag kan varmt rekommendera hans bok  Odling på växternas villkor för den som vill läsa sig till mer kunskap om vad olika typer av växter kräver. Boken är välskriven och, tycker jag, föredömligt lättläst trots att den i mångt och mycket är en faktabok.

Här följer nu lite bilder från trädgården. För er som blir intresserade, kika in på hans hemsida och läs mer. Han skriver så mycket bättre själv om vad det är han gör än vad jag kan förmedla. Och för oss som bor i södra delarna av landet så kan det ju vara av intresse att Peter Korn har gjort en trädgård till Malmö Garden Show som pågår 31/5-2/6. Han kommer att vara på plats på fredagen, över helgen väntar riksmötet med Trädgårdsamatörerna i Göteborg.

Peter korn 2
Tyvärr är ju våren sen i år, så växterna är fortfarande små och det syns inte så bra på bild, men slänterna är fulla av växter.
Peter Korn 3
En naturlig myr som Peter Korn har vidareutvecklat.
Peter Korn 4
D
et kallaste området i trädgården ligger där vinden sveper upp vid vattnet och sveper längs med den steniga slänten.

Peter Korn 11

fritillaria aurea golden

Peter Korn 6 Peter Korn 8 Peter Korn 9 Peter Korn 10 Peter Korn 12 Vitalina primuliflora v praetutiana

2 tankar på “På besök i Peter Korns trädgård

  1. Synd jag inte hade möjlighet att hänga med. Det ser härligt ut! Linarian verkar ta sig – tack så mycket ska bli kul att se färgen. Kram, Carina

    • Hej! Svårt att göra det rättvisa på bild, men fascinerande att se. Vad bra att linarian klarade sig, du får berätta om/när den blommar om det blev rätt färg. Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s