Gräddbakelsen Malus toringo var. Sargentii E

Det här är vår bukettapel, Malus toringo var. Sargentii E, i vår familj även kallad Gräddbakelsen… Förklaring överflödig! Just i år var jag i England när den blommade som allra vackrast den 28:e maj, men trädgårdsintresserade dottern A fotograferade den för min räkning.Malus toringo var. Sargentii E 28 maj 2Bukettapeln Malus toringo var. Sargentii E i sin allra överdådigaste blomning 28 maj. Till vänster skymtar Ullungrönnen sorbus ‘Dodong’ och en koreansk blomsterkornell Cornus kousa, till höger om bukettapeln syns dvärgkastanjen med sina rödrosa knoppar. I framkanten växer dagliljor.Malus toringo var. Sargentii E 28 maj 1Ett fluffigt gräddmoln av ljuvliga små blommor!Bukettapel. Malus toringo var. Sargentii EOch innan blommorna slår ut helt lyser knopparna ljusrosa. trädhörn 20 maj 1Riktigt lyckosamma år blommar bukettapeln och dvärgkastanjen samtidigt som tulpanerna, men tyvärr inte i år. Nu har bukettapeln blommat över och då har kastanjen slagit ut… Bilden ovan är tagen en vecka innan huvudblomningen på första bilden i det här inlägget.

Totalt blommar bukettapeln i 1-2 veckor beroende på hur varmt det är. Men, tro mig, det gör inget att blomningen är snabbt förbi, den är ljuvlig de dagar den varar. Efter blomningen får bukettaplen små röda frukter. Busken blir runt 150 cm hög och runt 2-3 meter diameter. När vi planterade den för tio år sedan var den en halvmeter i höjd och omfång, men den växer snabbt.

10 tankar på “Gräddbakelsen Malus toringo var. Sargentii E

 1. Vacker bukettapel! Lite skönt att ha olika fokusområden med primadonnor som blommar vid olika tider. Hur skulle det annars gå? Skulle de slåss om uppmärksamheten eller jag inte se dem??

  Kram

 2. Jag är lycklig ägare av en sådan också. Gillar även de röda bären på hösten och höstfärgen på löven. Sen gillar jag växtsättet som är nästan i paraplyform. Min har inte börjat blomma än men nu efter ha sett din i blom börjar jag längta till den blommar.
  Ha en underbar dag!!

  • Ja, bären är fina de också, jag band en höstkrans med sådana i föra året. Då hoppas jag att din bukettapel får en riktigt fin blomning i år! Kram Kristina

 3. Hei Kristina! Vel hjemme fra London og Chelsie…og til hvilken blomstring? Fantastiske hvit overdådig blomstring på Malus toringo var Saregentii? Helt utrolig flott! Dvergkastanjen står rød/rosa og fin ser jeg. Min ser også fin ut nå, med tre ganger så mange blomsterpunkter som i fjor! Er veldig spent hvor fort det tar før min blir et lite tre over steinbordet i hagen!? Dodongen er virkelig flott…og når høsten kommer er den vel nesten flottest? Fort deg å ta flere flotte bilder Kristina! Jeg stikker innom igjen! Christin i Cornelias verden.

  • Du visar väl din dvärgkastanj på bloggen? Och så hoppas jag på en Chelsea-rapport från dig så småningom. Ja, Dodongen är superfin på hösten! Sök på ‘dodong’ på min blogg så får du upp hur den såg ut i höstas. Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s