Första krukan med vårlängtan

I dag tänkte jag inte skriva så mycket, bara visa bilder på första krukan från mitt ”vårlöksförråd” ute i lekstugan. När jag kom ut för att hämta en kruka med vita krokus så blommade redan Iris reticulata ‘Gordon’ med en blomma. Klart den fick följa med in i stället! Nu är lökarna omplanterade i min favoritglasskål med mossan. De doftar svagt, svagt av vår om man låter de silkiga bladen killa näsan lite. Får se vad det blir för kruka som får följa med in nästa gång.

18 tankar på “Första krukan med vårlängtan

  1. Vilken liten skattkammare din lekstuga verkar vara. Spännande att gå ut och se vad som bjuds på just den dagen 🙂
    Fint det blev med mossan till.

    • Jo, där står det ganska många krukor med vårlökar och väntar. Fyndade massor av realökar i höstas och planterade. I den isolerade lekstugan står ett element med frostvakt, så nu växer lökarna till sig i lite lagom takt och får så småningom komma in i värmen och blomma.

  2. Underbart att kunna gå ut i lekstugan och hämta in en dos med vår. Så elegant han är, Gordon och så bra han gör sig i din vackra favoritskål (som jag avundas dig). Och så vackert det blev med vårskålen mot er nya vackra tapet. I morse när jag hämtade tidningen så sjöng fåglarna vårsånger. ”Än är det vinter kvar säger mor” heter det ju i visan men visst är det härligt att drömma om att våren faktiskt kanske ändå är liiiite på väg ändå.

    Ha en fin dag!

    Kram Anita

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s