Vintersäkrat

Nu är det sista äntligen gjort inför vintern! Veckorna med strilregn gjorde att allt blev försenat i år, men nu har jag vinterbonat de sista krukorna genom att gräva ner dem i trädgårdslandet, öst på högvis med löv i ”solrabatten” vid söderväggen för att skydda mot vårens obarmhärtiga solstrålar och grävt ur det sista i komposterna.

Den färdiga komposten är utportionerad i grönsakslandet och innehållet de två kvarvarande facken blev till ett när jag grävde om dem. I botten på den ena hittade jag löv och ris från i våras som inte hade förmultnat ännu… Nu hamnar det överst och sedan får vintern göra sitt! Känns så skönt att ha två kubik ledigt inför vårstädningen. Jag hade hjälp av A och E att räfsa upp lite av löven på grusgångarna. Mitt när jag stod där i komposten och grävde hörde jag lilla E förtjust säga ”mamma, titta på fågeln!” Det var den allra sötaste lilla rödhake som satt bara någon meter bort och tittade på oss. Några sekunder senare hade den flugit sin kos. Tur att minnet kan lagra det kameran inte hinner med…

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s