Min favoritväxt i februari

Februari är definitivt inte min favoritmånad i trädgården. Det mesta i rabatterna ligger ihopsäckat i en beige-brun sörja eller sticker upp över den frusna jordskorpan med några tappra fröställningar. Har jag tur finns det i alla fall lite snö som ligger som ett vackert täcke över trädgården.

Men lite finns det ändå att glädja sig åt.

Så ska jag välja ut  min favoritväxt i februari så blir det våra tre bolltujor ‘Little giant’ som växer i Trädhörnet. Som nyköpta 2001 var de små söta bollar med en diameter på runt 20 centimeter… Runt 1 meter i diameter ska de bli som fullvuxna och dit är det inte långt kvar.

2013_02 rundtur 7
Tre snöpudrade gröna bollar

bolltuija
Friskt grönt bladverk året om

De första tre åren stod de, tro det eller ej, i Rosenrabatten på framsidan. 2004 flyttade vi dem till den nuvarande platsen i Trädhörnet. Där trivs de mycket bättre, nästan lite väl bra. De växer och växer… En av dem, den till höger i bild, måste flyttas i vår för att gången mellan dem ska bli framkomlig även när det har regnat ute och man vill kunna passera ”torrbent”.

De är snälla och tåliga våra bolltujor, något annat kan jag inte säga. Vissa vintrar har de farit illa av tung blötsnö, men de har varje gång repat sig igen, trots att de legat utfläkta åt sidorna.

6 tankar på “Min favoritväxt i februari

  1. Så fina de är. Jag köpte en för några år sen, men den har dött. Mina hundar fick för sig att vattna den rejält så den blev helt brun och dog.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s