Månadens favoritväxt: april

Nu börjar det blir svårt. Vilken av alla fina växter med höjdpunkt i april ska jag välja som månadens favorit? Februari och mars var ju så mycket lättare i urval.

Jag har funderat fram och tillbaka. Även om lungört, blåsippor och vårstjärnor alla har fyllt mig med glädje i april, så är det bara en blomma som denna månad har gett mig verkliga lyckokänslor. Det var åsynen av de första blekgula krokussolarna som slagit ut under vår Carmencitarönn. Åh, så härligt det var att se dem efter den långa och kalla ”våren”.blommande krokus

Så mitt bidrag till favoritväxt blir krokusen. I vår trädgård blommar allt från små botaniska krokusar till lite större och färggladare sorter. Jag gillar dem alla, på olika sätt. Framför allt gillar jag när de bildar mattor i rabatterna. Fast efter att ha grävt upp väääldigt många lökar vid omgörningen av baksidan så är alla små krokuslökar numera planterade i lökkorgar. Blir lite lättare då att plantera nya perenner i rabatterna!

 

2 tankar på “Månadens favoritväxt: april

  1. Krokus har inte varit bland mina favoriter, men sen jag fått några egna, väldigt lika din första bild, så älskar jag dom, dom är urgulliga och söta och man blir glad av dom!
    Agneta kram

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s