Äntligen! Vitsippor i ”min” backe

vitsippa 1

Äntligen! Äntligen är våren så långt kommen att vitsipporna har slagit ut. Jag log omedvetet när jag i går körde förbi backen som var vit av nyutslagna vitsippor. I dag körde jag dit med kameran som sällskap. Så vad kunde väl passa bättre till Blommig fredag vars sista tema för säsongen är just Äntligen?!

vitsippa 4

Vi har vitsippor i vår trädgård också, inplanterade av mig. Både ”vanliga” från en tomt som gränsar till skogen där jag kunde få gräva upp några plantor och dubbla. De dubbla köpte jag förra våren på växtmarknaden på Alnarp, så det ska bli spännande att se dem blomma. Det är knopp i dem, så snart, snart…

vitsippa 2

Vitsippor har ju en förmåga att sprida sig om de trivs, lite väl mycket till och med. I vår trädgård är de därför planterade i stora plastkrukor som jag grävt ner i rabatten, lite som man gör med mynta för att hålla den på plats. För att det inte ska bli en massa fröplantor precis överallt (myrorna hjälper ju så gärna till…) plockar jag av de flesta frökapslarna också. Fast de dubbla ska jag försöka fröföröka, för dem vill jag väldigt gärna ha fler av.

Ha en riktigt skön vårhelg allihop! På onsdag drar jag vinnaren av vallmofröna, så passa på och anmäl dig om du har missat det.

26 tankar på “Äntligen! Vitsippor i ”min” backe

  1. Har inte sett några vitsippor än här i Småland, men snart bildas det ett fantastiskt ”hav” av vitsippor i en björkbacke nära mig.
    En fin fredag och skön vårhelg önskar EvaLinnea

  2. Mmm… ..nu längtar jag ut i ‘min’ vitsippsbacke. Kräla runt med kameran på marken och glömma tid och rum. Det är en fantastisk växt den där vitsippan!

    Såg att hundtandsliljorna kommer tillbaka riktigt bra. Vi kanske kan idka lite byteshandel i höst. Jag är i Tomelilla ibland…

    Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s