Vårteckensutmaning 19 maj

Det här blir min sista vårteckensutmaning och jag vill tacka Annica med bloggen Det grå huset på kullen för att hon höll i det, det var kul att vara med. Nu känns det som om våren är över i trädgården och vi går in i försommargrönskan. Välkommen att titta in här ändå, vårteckensutmaning eller inte. Jag kommer de närmaste dagarna att skriva lite mer om vårt Lundområde och visa fler bilder därifrån.

Det regnade i natt och i förmiddags och hela trädgården kändes vårfräsch och daggfrisk när jag gick min fotograferingsrunda. Så mycket har hänt på en vecka, det är knappt att man hinner med i svängarna! Fruktträden har blommat över och praktmagnolian är på god väg. Tulpansorterna från förra veckan har bytts ut mot nya som börjat blomma. Idag har jag också lyckats plantera snödroppsträdet som jag inte kunde få i jorden på grund av lera, med makens armkraft lyckades vi få en grop där vattnet rann undan! Så skönt!

Det här är några av växterna som har börjat blomma i vår trädgård under veckan som gått:bondpion 19 maj
Bondpionen i Pionrabatten har slagit ut.
tulpan Grönland 19 maj
Tulpanen ‘Grönland’ har vi haft i över tio år, den trivs och sprider sig. Numera står den i Pionrabatten, granne med bondpionen.
Bukettapel Malus toringo var. Sargentii E 19 maj
Bukettapeln Malus toringo var. Sargentii E har knopp i Trädhörnet. Den här busken går under namnet ”gräddbakelsen” i vår familj, om någon vecka kommer jag att visa bilder där du ser varför…
fänrikshjärta 19 maj
Fänrikshjärta i Ingångsrabatten i full blom.

blåbär 19 maj
Amerikanska blåbär blommar fint i Torvrabatten – ser fram emot en rejäl skörd i augusti!
guldazalea 19 maj

Första guldazalean har slagit ut i Torvrabatten.
jätterams 19 maj
Jätterams i Lundområdet i blom.Myskmadra 19 maj
Myskmadran i full blom i Lundområdet.
pärlbuske the bride 19 maj
Pärlbusken ‘The Bride’ gör skäl för sitt namn.
Spetsmössan i Lundområdet är en av de små förtjusande söta växterna man behögver gå nära för att uppskatta.tulpan artist 19 maj
Tulpanen ‘Artist’ för en lite tynande tilvaro, men de lökar jag har överlever i alla fall.tulpan princess Irene
En favorit bland våra tulpaner är den här, ‘Princess Irene’, den står i Trädhörnet tillsammans med…tulpan Royal Sphinx 19 maj
… förtjusande vita fransiga tulpanen ‘Royal Sphinx’.vipprams 19 maj
Vipprams i Lundomrdået i full blom.
potatis 19 maj
Och i Trädgårdslandet har potatisen vi satte 1:e maj kommit upp så här fint! Det kan nog bli god potatis till midsommar.

8 tankar på “Vårteckensutmaning 19 maj

 1. Så nydelige vårblomstrende bilder hos deg Kristina! Tulipaner og Peoner…mine favoritter og for ikke å glemme Magnoliaene da! Hos meg har nå endelig våren kommet i ” to tre dager ” og alt ser ut til å få det travelt med å utvikle blomstring! Her vil vi nok fortsatt en stund kjempe om vårens gunst! Praktmagnoliaen står i knupp, Galaxyen blomstrer og Merrillen er på hell. Spent på hvordan ditt Kastanjetre ser ut nå? Sikkert i blomst? Mitt har nettopp kommet m blader og anlegg for blomstrer! Mitt lille Magnolia Oriental Charme Angel Mist er i ferd med å utvikle blomst…noe som blir en liten ”happening” om så skjer fullt ut! Tulipaner og Japansk kirsebær står i full blomst på rekordtid! Kos deg videre i hagen! Ser frem til flere flotte bilder fra deg! Klem

 2. Jag ser att jag är 10 år efter, men jag måste ändå säga att dina foto är fantastiska!
  Försöker måla tulpaner i akvarell, de är verkligen värda den ansträngningen! Gillar särskilt den krispiga Royal sphinx!
  Själv har jag planterat Royal Continental, en kunglig skönhet i orange toner! Ska nog plantera några Grönland till hösten!

  • Vet du, det var riktigt trevligt att titta tillbaka till våren för tio år sedan! 🙂
   Så härligt att måla akvarell, lämpar sig särskilt bra till tulpaner. Tulpaner är verkligen underbara, alltid lika spännande att se dem slå ut. Och snart är vi där, även om våren är sen i år.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s