Väx, lilla lök, väx!

Var på trädgårdsbesök hos Mimi som har en trädgård fullproppad med växter av de mest skiftande slag, den gemensamma nämnaren är att de alla är något utöver det vanliga. Ska visa mer från hennes underbara trädgård vid senare tillfälle.

Som ett orange utropstecken i en av planteringarna stod den här underbara liljan, lilium ‘Orange marmelade’, där.lilium orange marmeladeMörkt orange blommor och svagt lilatonade stjälkar. Så snygg, så snygg! Lycka är att då få frågan: vill du ha en liten lök? OM jag ville! Nu har jag planterat två små lökar i nya Magnoliarabatten, ‘Orange marmelade’ kommer förhoppningsvis att matcha kniphofian ‘First Sunrise’ jättesnyggt.

Och några timmar senare läser jag ett reportage i Allt om trädgård om Ulf Nordfjells trädgård på Chelsea. Gissa vilken lilja som användes där? Jep, ‘Orange marmelade’. Inte bara jag som tyckte den var supersnygg.

6 tankar på “Väx, lilla lök, väx!

  1. Här har du en till som tycker Liljan är supersnygg.
    Trevligt att få frågan…. vill du ha. Underbart med snälla vänner.

    Önskar dig en trevlig helg!

  2. Oj den var läcker, förstår din glädje och längtan. Den liljan åker upp på önskelistan hos mig. Känner att jag allt oftare sneglar på orange nuförti’n. Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s