Om man har vägarna förbi Malmö

Så är ett besök på takträdgården ovanpå köpcentrat Emporia att rekommendera. Här kan du läsa mer om vilka växter som finns där, och här mer om hur det är uppbyggt. Och här kommer lite bilder från vårt besök för några veckor sedan…

Emporia takträdgård 11
Där uppe döljer sig takträdgården…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Är det läskigt att gå där uppe? Nej, skulle jag vilja säga. Man har inte alls känslan av att det är så högt upp. Det finns en utkikspunkt som man kan gå upp i om man vill och därifrån kan man zooma in både Turning Torso och Öresundsbron.

Emporia takträdgård 10 Emporia takträdgård 5

12 tankar på “Om man har vägarna förbi Malmö

 1. Kjære Kristina! Fantastiske SEDUMMATTER på taket av Emporia i Malmø! Det må jo være en inspirasjon til prosjektet ditt? Jeg lurte selv på, på venstre side av drivhuset mitt og rulle ut slike matter i et parti der sola er intens og det er vanskelig å plante noe uten ”å vanne seg ihjel…”!

  FANTASTISK jorde med solsikker på ditt forrige innlegg!!!!

  Klem Christin i Cornelias verden.

  • Tack tack, ja, visst var Frankriketrädgården fin? Det är inspirerande att se hur stora anläggningar har gjort sina gröna tak. Tycker det är så bra att man gör något annat än bara ”tak” av alla de där kvadratmetrarna mitt i en stad. Det finns ju servering där uppe också, så man kan sitta och ta en fika i solen. Tycker absolut att du ska göra någon form av sedum-plantering vid ditt växthus, tror du kommer att bli mycket nöjd med det. Kram Kristina

 2. Har hört och läst om den förut. Ska vara fin och annorlunda. Men ni har så mycket annat fint i Skåne också… ..så den får nog vänta till besök 2 eller 3. Kram, Carina

 3. Haha…. Jag hade nog också gjort ett inlägg om Emporia om jag bara haft kameran med då jag besökte… Kanske är det inte så konstigt, det är väl nu takets planteringar är som vackrast. Fina bilder du visar.
  Kram
  /Katarina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s