1-årsjubileum, höstfärger & utlottning

Tiden går fort när man har roligt, säger de. Och oj, vad roligt jag har haft! För ett år sedan hade frosten pudrat trädgården med glitter när jag skrev mitt allra första trevande inlägg. Det har frosten inte gjort i år. I stället glöder höstfärgerna i trädgården och intensivast av dem alla sprakar Ullungrönnen Sorbus ‘Dodong’.Ullungrönn sorbus dodong

Carmencitarönnen har aldrig haft så mycket rönnbär som i år (vad nu det kommer att innebära?) och i Trädhörnet väver lönnarnas höstfärger in fågelhuset i ett gul-rött lövhav.

Självklart vill jag fira ettårsdagen och tänkte därför skicka lite höstlig uppmuntran till några av er som läser här inne. Jag blir så klart jätteglad om du följer min blogg, men gör det av fri vilja och inte för att du ”måste”. I den här utlottningen krävs inget mer än att du skriver en kommentar och talar om att du vill vara med i utlottningen. Har du ingen blogg väljer du anonym. Glöm inte skriva ditt namn i kommentaren bara. Tala gärna om vad du helst skulle vilja vinna.

Det jag tänkte skicka iväg är:
* En påse med en handfull tidiga tulpanlökar (guldtulpan ‘Cynthia’).
* En påse med hembakade italienska mandelbiscotti att mumsa på när du kryper upp i favoritfåtöljen.
* Ett paket med olika fröer från trädgården (exakt vad som ingår får bli en överraskning).vinst

Jag drar tre vinnare nästa söndag, den 20 oktober, så skynda dig att vara med.

Kram Kristina

28 tankar på “1-årsjubileum, höstfärger & utlottning

 1. Grattis till 1-årsjubileet och din trevliga blogg! Tack även för dina fina kommentarer hos mig! De där tulpanerna skulle vara roliga att få. Som en solig hälsning varje vår. Kram Luna

 2. Håller verkligen med, det måste vara roligheterna som får tiden att flöda så fort! Och än roligare skulle det ju bli om jag vann lökar att sätta. Så kan jag tänka på dina rönnar och fina papegojan när de blommar 🙂

 3. Så vackra färger! Det riktigt sprakar om träden.
  Åh vilken fin utlottning. Svårt att välja vad jag skulle vilja vinna, men jag tror på tulpanerna för att jag har inte köpt en endast påse i höst:)
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  • Tack snälla, vad glad jag blir över dina fina ord! Det är så roligt att själv bli inspirerad, om andra blir det av vad vi gör och vad vi har i trädgården är det väldigt kul! 🙂

 4. Jag har inte hittat din blogg förrän nu i höst men nu följer jag den med stort intresse. Det är ju så bra också då vi båda har WordPress vilket gör att det är så lätt att följa den. Blir lika glad varje gång jag får ett mail med ett nytt inlägg hos dig. Sedan är det så lätt att följa svaren. Vi har ju haft flera konversationer redan och det är så kul. Så ja, jag är gärna med på utlottningen 🙂

  Kram Anita

 5. Grattis till året som gott! Visst är det kul att blogga. Är gärna med i utlottningen och lökar är alltid kul att vinna…eller kakor:) Länkar till dig från min blogg.
  Ha det gott!

 6. 😮 Jösses vad ett år går snabbt!!
  Följer dina inlägg inne på bloggen, sen dan jag upptäckte dig av slump. =) Jag njuter var gång när ett nytt inlägg dyker upp per mail, de ger mig mer smak av inspiration. Du visar verkligen realiteten av hela växten hur den ser ut i dess omgivning och inte enbart blomman/-or, det uppskattas mycket, detta är en sann bristvara när det gäller bilder inom trädgårds genren.
  Det är härligt att se när människor som du även hinner med att dela med sig om sitt intresse av den vackra ‘gröna’ delen med andra.
  Och samtidigt ger det mej en tröst att inte själv ge upp med tanke på 6-tusen kvm gräsmatta man har, som slukar en hel del för att det ska visa nån form av resultat. Det tar ju tid att åstadkomma till BRA RESULTAT m.a.o. det finns inga genvägar.
  Tar gärna emot en påse med tulpanlökar som kan ge en färggrann vårfägring som man kan se fram emot att glädja’s till. Men hade blivit lika glad med få göra en visit hos dig som vinst. 😉
  Höstliga hälsningar.
  Salla

  • Jag blir så glad för din kommentar, det glädjer både mig och maken att våra mödor i att förvandla vår trädgård kan hjälpa andra. Jag gillar snygga blombilder, men inte bara, jag vill liksom du se sammanhanget. Det är delvis därför jag gör bildspelen över trädgården (under en trädgårdsrundtur). De hjälper mig själv att komma ihåg vad som blommade när, men där kan man också se större delar av trädgården, vyerna, och se hur höga växterna är i förhållande till varandra och sådant. Nog så viktigt.
   Jag visar gärna trädgården för de som är intresserade, det är bara att höra av sig (skriv en kommentar och be mig mejla privat). Så där ”visningstjusig” är vår trädgård dock bara till 1000 Trädgårdar. 😉
   Kram Kristina

 7. Grattis till 1-åringen ! Älskar hösten och dess vackra färger. Vi är inne i en skön tid nu. Har inte satt en lök . Undra om de första och enda blir de från lotteriet? 😉
  Ha en underbar helg

 8. Kul att se dina fina bilder och speciellt dina före/efter-bilder! Håller själv på att breda ut tidningar och jord över en (större och större) yta, sen jag för ett år sen påbörjade en ny trädgård på en skogstomt. Både släkt och grannar sparar tidningar – det går åt mängder… Letar efter och planterar så många växter med vackra höstfärger jag kan hitta. Eftersom jag är en höst/vinterdeppare är min plan att fylla trädgården med så mycket vackert som möjligt på hösten, för att lura mig själv till att se fram emot detta. 😉
  Så klart vill jag vara med i din utlottning och lökarna skulle jag helst vilja ha! Hälsningar Eva

  • Hej! Välkommen som följare och vad kul att höra om ditt trädgårdsprojekt! Att täcka med tidningar är ett suveränt sätt att bli av med ogräs. Visst måste vi ha mycket fint att se fram emot till våren när det känns som om vintern är lång. Ska ta upp lite boktips längre fram om vad man kan gotta ner sig i när det är mörkt ute. Ska bli spännande att se vem av er som har turen med sig. Kram Kristina

 9. Hej! Vilken trevlig blogg du har, den ska jag absolut börja följa. Lökarna hade jag helst velat vinna då jag tänkt att plantera de i min nya rabatt, de hade passat fint där.
  Ha en fin helg.

 10. Såklart jag också är med! En påse med hembakade italienska mandelbiscotti låter ju helt fantastiskt, så den vinsten vill jag gärna vinna 🙂

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s