Underbara höstsol och grävdag

Höstutflykt 4

Helgen bestod av 1.) underbar cykelutflykt med A till närliggande sjö den soliga lördagen. Vi satt på bryggan i höstsolen och fikade och tog foton med våra kameror på höstfärgerna. 2.) slitsamt grävande under söndagen för att flytta på en av de tre bollthujorna i Trädhörnet.

Bollthujorna har stått där i nio år och fortsatte tyvärr att växa ”lite till” efter att de hade uppnått storleken som stod på etiketten… I flera år har vi sagt fula saker om att det inte går att gå förbi på gången mellan två av bollarna utan att bli blöt om byxbenen när det har regnat.

I dag tog jag tag i surdegen i ett anfall av energi. Slutade med att jag fick hämta maken för att gräva (och spetta!!!) det sista för att kunna flytta bollen mesiga 50 cm… Men nu är det gjort, gången förbi bollarna är omlagd och olika lundväxter är planterade bredvid snödroppsträdet och trädgårdskryddbusken. Foton? Nej, det blev det inga, jag var inte klar förrän efter att det blev mörkt… Men jag längtar tills våren och försommaren när jag får se den mörka krolliljan ‘Norrland’, fylld blodört, vit lundsköna, lila fingertandrot, ljusgul tandrot, gul skogsvallmo och grön primula i blom. Alla växterna köpte jag på en växtmarknad för några veckor sedan och har haft dåligt samvete för att jag inte har fått dem i jorden. Nu kan jag stryka en rad på trädgårdslistan, känns jättebra.

Vill du se fotona i större format, så klicka bara på ett av dem så kan du bläddra bland dem.

6 tankar på “Underbara höstsol och grävdag

 1. SÅ fina bilder! En sådan tur med kameran skulle jag också vilja göra. Känner stort behov av det. Idag har det varit så mörkt så här. Lockade inte till fotografering. Jag hade inte blivit nöjd med bilderna då tror jag.

  Surdegsbröd funderade jag på att baka men det blev ”vanliga” frukostbullar med keso i. Dem fick sonen passa med jästider mm så gick jag ut istället. Bra!

  Kram

  • Tack snälla! Jag är så glad att jag prioriterade rätt i går, vem vet om det blir fler soldagar medan höstlöven är kvar? Idag var det inte alls lika lockande väder att vara ute i, så grävandet passade bra. Gott med nybakat! 🙂
   Kram Kristina

 2. Vilken härlig höstutflykt du verkar haft! Det gäller att göra lite utflykter och promenader också, inte bara jobba i trädgården. Vi gjorde en lång höstpromenad i lördags och det var verkligen välgörande. Då kunde vi jobba med ”gott samvete” i trädgården igår. Har tittat på dina fina bilder. Visst blir man glad när man hittar blåklockor på hösten. Och vilken utsiktsplats över sjön. Härligt med glittret i vattnet och så gillar jag ju bilder med vägar som försvinner bort i det okända.

  Ha en riktigt skön vecka!

  Kram Anita

  • Ja, det är lätt att prioritera ”fel” ibland, men för en gångs skull så gjorde jag inte det. Skönt att bara vara med dottern A en stund också. Väl hemkomna planterade vi en massa lökar i krukor tillsammans. Så mysigt i höstsolen.
   Önskar dig också en riktigt fin vecka!
   Kram Kristina

 3. Härlig tur ni hade! Gjorde en liknande i fredags men har inte fixat till bilderna. Att gräva en gråmulen dag är så skönt och du verkar ha gjort fina fynd på marknaden. Vit lundsköna vad är det för växt? Jag är tyvärr kass på svenska namn. Mamma fick hjälpa mig att gräva ner förra veckans fynd. Kram från Carina

  • Hihi! Och jag är lika kass på de vetenskapliga namn när det gäller nya bekantskaper, måste googla allt när jag kommer hem. Jättespännande, nästan lite som julafton. Deinanthe bifida heter vit lundsköna. Just denna säljare har varit i vår trädgård så det var ju bara att be henne rekommendera några växter som hon trodde skulle passa hos oss. Men hon har mycket fint i sin trädgård, så det var svårt att välja kan jag säga… Det bästa med grävdagen var annars att det regnade rejält i natt så jag fick hjälp med vattningen. Perfekt. Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s