Överraskande ljuvliga vårlökar

Det blev inga krokusar denna gång heller. När jag kom ut i lekstugan, där förrådet med krukade vårlökar står på tillväxt, så hade ‘Katharine Hodgkin’ förberett en överraskning. För mindre än en vecka sedan var det inte en enda knopp i sikte, nu blommade lökarna för fullt och ropade ”se på oss”!

våriris kathrine hodgin 5

Och det är klart att jag ville se mer av söta lilla Katharine, så krukan fick följa med ut i snön för fotografering innan den togs med in i värmen. Den här fina våririsen fick jag upp ögonen för under förra årets X-factor-tävling. Jag har redan planterat ett antal lökar i Magnoliarabatten, men när jag hittade fler på lökrean i höstas så var beslutet att utöka beståndet enkelt. De krukade lökarna ska så småningom planteras ut i Magnoliarabatten.

18 tankar på “Överraskande ljuvliga vårlökar

 1. Jag utropar ett ååååååååh. Vilken skönhet och vilken härlig överraskning. Bladen är som konstverk. Härligt att se en grå eftermiddag som denna.

  Ha en fortsatt skön söndag tillsammans med ‘Katharine Hodgkin’!

  Kram Anita

  • Mmm, mycket trevlig överraskning tycker jag också. Här ägnas söndagen åt brödbak och kokning av apelsinmarmelad. Gillar saker som kan göras parallellt.
   Ha en skön söndag du också!
   Kram Kristina

 2. Hon är läcker den där Katharine… ..och tacksam! Förökar sig snällt och blommar tidigt. Förstår att du köpte fler lökar och planterade för vårblomning inne… Härliga bilder!

  Kram, Carina

   • Torvblandad, fuktighetshållande jord fungerar bra här. En av föräldrarna är I winogradowii, om jag kommer ihåg rätt, och det är en Iris för torvpartiet 🙂

   • Då ska jag testa att sätta lökarna i krukan i lundpartiet och se vilka som trivs bäst. Bra när man kan se vad som fungerar på olika ställen i trädgården. 🙂

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s