Vår Trädgård på Malmömässan

Svenska moderådet ser tre trender i trädgården: täppan, hydro och örtagården. Så här presenterades det på mässan Vår Trädgård i Malmö (klicka på en av bilderna så får du upp dem i stort format).

Trädgårdsintresserade dottern A och jag spenderade lördagen på trädgårdsmässan. Det blev en ofrivilligt lång dag på grund av en nedriven kontaktledning mellan Lund och Malmö, men vi tröstade oss med att vi i alla fall inte skulle med ett flyg från Kastrup. En praktisk lektion i att välja sina känslor och att tänka positivt kan man sammanfatta dagens resande med.mässa vår trädgård 13
A förevigade snygga julrosor och kamelior hos Ulriksdals trädgård.

Mässan då? Jodå, den hade bytt namn från förra året men var sig annars tämligen lik, på både gott och ont.mässa vår trädgård 14
Underbara växthuset från Qvesarum fanns på plats. Vill du se fler bilder av det? Titta på ett av förra årets mässinlägg här.

Jag kunde snabbt pricka av några måsten på inköpslistan:

 • Ny keramikfågel från Rep & Lera som gör underbara fåglar som inte bara är naturtrogna vad gäller färgerna, utan även fåglarnas kroppsspråk. Förra årets lilla rödhake lägger till exempel sitt huvud på sned och plirar uppåt med sina svarta ögon. Det fanns så många snygga fåglar, men jag håller mig till de som finns i vår trädgård. Årets fågel blev en domherre.mässa vår trädgård rep&lera domherre
 • Fröinköp. Favoriten i repris är de jättegoda och söta morötterna ‘Rainbow’ som i år får sällskap i trädgårdslandet av lila ‘Deep Purple’. Två sorters kål, brysselkålen ‘Long Island’ och spetskålen ‘Express’ köpte jag också. I övrigt har jag kvar en hel del grönsaksfröer från förra året. Några nya blomfröer blev det också. Stor tagetes ‘Vanilla’, purpursolros ‘Claret’, ringblomma ‘Peach Sherbet’, dubbel vit rosenskära ‘Double Click Snow Puff’ och spindelzinnia ‘Red Spider’. Allt jag ville ha i fröväg hittade jag inte, så jag får ta och leta på nätbutikerna nu. Vill bland annat få tag på en hög Gaura lindheimeri/sommarljus, fler nya zinnior och lejongap i enskilda färger. (Vet du vem som har? Tipsa mig jättegärna!)mässa vår trädgård fröer
 • Nya boken Trädgård i kruka, signerad förstås, från Annika Christensen och Ulrica Otterling. Några av de goda råd de delade med sig av under sitt framträdande på scenen var: var ute i tid i plantbutiken om du vill ha lite annorlunda saker. Kom inte vid midsommar, utan i mitten på maj (även om penséerna fortfarande är snygga därhemma), satsa på bra krukjord och våga blanda växter så krukan ”håller” från vår till höst. Toffelblomma (se bilden nedan!) och gyllenlack var två växtfavoriter som omnämndes.mässa vår trädgård annika o ulrica

Köpte även lite lökar och knölar och hann också med att säga hej till två andra trädgårdsbloggare på mässbesök, Elin med Trädgårdstid och Marta med Martas rike. Kul! 🙂

Här kommer nu lite allmänna inspirationsbilder från mässan. För markören över en bild om du vill veta mer om det som är på foto. Klickar du på en av bilderna får du upp dem i stort format som bildspel.

Sedan gjorde jag faktiskt ett inköp till… Något jag suktat efter sedan förra året. Men det berättar jag mer om i ett annan inlägg inom kort.

10 tankar på “Vår Trädgård på Malmömässan

 1. Det var snabbt! Jag har fullt upp med att sortera mina intryck, det kommer att ta tid att landa.
  Fantastiskt kul att ha ett ansikte, en röst, en liten familjemedlem i minnet.
  Nu är det vår på riktigt, Kristina!

 2. Tack så mycket för beskrivande mässbilder. Alltid lika roligt att se om man inte varit där själv. Red Spider prövade jag förra året. Den var jättefin i blomsterbinderier, blir bäst inte för långt fram i rabatten är mitt tips.
  Trevlig söndag
  Luna

 3. Fina bilder från mässan. Ja, och känner igen situation o känsla: ”Skånetrafiken – Makes people walk” =oP. Tvekar om eget mässbesök, kanske sticker jag dit en runda idag, kanske inte. Den lilla domherren är bedårande!
  Allt gott!
  /Katarina

  • Ja, är så nöjd med min nya lilla fågel. Kontaktledningarna är inte något Skånetrafiken råder över, men det är fascinerande hur olika folk hanterar ett reseavbrott.
   Kram Kristina

 4. Åh, osis att ni fastnade på tåget. Segt! Vill inte ens tänka på hur det var för dem som missade ett flyg.
  Tur att ni hade nåt trevligt att se fram emot. Mässan. Tack för inspirationen och de fina bilderna. Bilden på dottern är så söt!

  Tamara

  • Varsågod! 🙂 Vi hade en bra dag på mässan trots långa restider dit och hem. A fick stå på tå för att nå upp och fota de fina blommorna, men vad gör man inte för att föreviga det vackra?
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s