Vårteckensspaning 9 mars

I dag blir det en snabb vårteckensspaning. Har spenderat hela dagen i trädgården, rensat fjolårsvisset, krattat upp löv och planterat nyinköpta dahlior (som får bo i frostsäkra lekstugan ett tag till).

I går var jag på Vår Trädgård på Malmömässan, så missade du det inlägget kan du bläddra bakåt på bloggen och titta på fler vårbilder, dock inte från min trädgård.

Så här såg det ut i dag:

9 mars 14 blåsippa
Fler blåsippor har slagit ut  – denna gång oätna i kanterna.
9 mars 14 botaniska krokus
Tycker så mycket om de botaniska krokusarna, de vackra ådringarna på de violetta bladen.
9 mars 14 julros orientalis 'Ballard'
Orientalis-julrosen ‘Ballard’ köpte jag för många år sedan, det var en av de första plantorna i vår trädgård faktiskt. Numera är den stor, kraftig och blommar rikligt.
9 mars 14 krokus prins claus
Krokusen ‘Prins Claus’ har äntligen slagit ut, för i dag var det SOL!
9 mars 14 ormöga
Ormögonen har börjat slå ut sedan förra veckan.
9 mars 14 stora lila krokus
De ”stora” krokusarna, vet inte var de heter, blommar för fullt. Just de här har jag fått av mina morföräldrar en gång för många år sedan.
9 mars 14 svavelpion
Svavelpionen är på väg upp. 9 mars 14 fågelbo
Ett annat vårtecken är att vi har rensat fågelholkarna. Så här fina bon bygger våra småfåglar, i det här fallet pilfinkar. De färggranna fjädrarna kommer från våra parakiter/papegojor…

Vill du se fler vårteckensspaningar klickar då på vitsippsbilden i högermarginalen eller tittar du in hos Annica här.

14 tankar på “Vårteckensspaning 9 mars

 1. Härliga vårtecken! Hade också tänkt gå igenom och få ner dahliorna men det kanske blir idag istället 🙂 Krokusen är Crocus vernus säkert någon namnsort – googla så får du se… Skönast av allt var nog ändå den härliga vårsolen!

  Kram, Carina

 2. Åh så mycket vackert! Själv har jag slutat spana efter våren. Har tillfälligt tappat lusten för allt som var på väg upp har blivit uppätet av råbocken som kommer hit varje dag. Inte en enda blomma eller lökväxt finns kvar, jo snödropparna, dom smakar tydligen inget vidare. Jag har verkligen kämpat för att stänga ute honom men det verkar inte gå. Han går ända upp på altanen och står och tittar in i vardagsrumsfönstret. Jag får njuta av vårtecknen hos dig och alla andra istället.

  Kram Anita

  • Nej, vad trist Anita! Klart man tappar sugen när ”skadedjuren” bara förstör det vackra man har längtat efter. Du får sätta elstängsel (sådant med tråd och flyttbara pinnar, då kan du ta bort det när läckerheterna i trädgården inte lockar längre).
   Kram Kristina

 3. Åh så vackra bilder! När jag såg din var jag ju tvungen att springa ut och kolla… men nej, ingen blomning än på min blåsippa. Den andra bilden har ett så underbart ljus, ja, och även jag är svag för de botaniska krokusarna…
  kram
  /Katarina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s