Kvittenblom ~ en dröm i rosa

För två vårar sedan planterade jag vårt kvittenträd, Cydonia oblonga ‘Leskovacka’ i Trädhörnet, granne med de japanska lönnarna och fågelvoljärerna. Under växer ett hav av sockblommor.

20 maj 14 kvitten cydonia oblonga 1

Förra året blommade det med en (1) blomma, någon frukt blev det inte. Men i år…! Vårt lilla träd är översållat av de vackraste rosarvita knoppar och blommor, jag står stum av beundran.

20 maj 14 kvitten cydonia oblonga 2

Vad månne det bli av denna blomning, kan jag få chansen att koka kvittenmarmelad redan i höst?!

20 maj 14 kvitten cydonia oblonga 3

Det har varit en hektisk tid i trädgården. Ännu är inte allt planterat som jag hade velat ha i jorden, men så är det. Vädret råder man inte över och hällregn, ja, där går gränsen för när jag tycker det är trevligt att vara utomhus och plantera…

I morgon bär det av norrut. En långhelg i trädgårdens tecken väntar för trädgårdsintresserade dottern A och mig (medan C är hemma och snickrar på trädgårdsboden…). Vi ska hälsa på familj och bloggvänner och jag längtar efter att besöka Göteborgs Botaniska igen.

8 tankar på “Kvittenblom ~ en dröm i rosa

 1. Grattis! Vilken skönhet. Och med en sådan blomning ska du se att det blir kvittenmarmelad redan i år.

  Ha det så roligt på resan och så kul att du ska träffa bloggvänner. Härligt att resa i trädgårdens tecken och kul att ha en trädgårdsintresserad dotter med på resan. Det kan ju också bli riktigt spännande att komma hem och se hur långt arbetet med boden avancerat 🙂

  Ha en fin resa och helg!

  Kram Anita

 2. Åh! Ah! Oh! Kanske är detta Trädet för mig? Tänker ett träd framför det nya planket, något som delar av den långa raka linjen. Älskar kvittenmarmelad! Och gelé, som min mamma alltid gjorde då jag var liten. Ett kvittenträd, nu fick du mig allt att fundera.. och smida planer. =o)
  Ha en riktigt härlig tur!
  kram
  Katarina

  • Varför inte? Det går att beskära (som ett äppelträd), så det behöver ju inte bli större än vad man vill och har plats för. Att det blommar så här redan två år efter plantering var ju en trevlig överraskning. Det är cirka 160-180 cm högt, inte mer ännu. Kvittenmarmelad är så gott!
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s