Inspirationsresa, bloggträffar och bilen full med växter

Hemma igen efter fyra dagars roadtrip till Västergötland där trädgårdsintresserade dottern A och jag hälsade på mamma/mormor, tittade på trädgårdar och handlade växter.

mammas trädgård 1
Hemma i mamma och hennes sambos trädgård med damm, bäck, stenpartier, växthus och spaljerade äppelträd.

Under resan hälsade vi på hemma hos tre bloggvänner: Maria, Carina och Marta. Mycket trädgårdssnack förstås, men vi hann med att prata en hel del annat också.

Kristina Carina o Maria
Hemma hos Maria. A tog foto på mig, Carina och Maria.

Marta kom med den trevliga överraskningen att Trädgårdsamatörerna i Göteborg hade växtmarknad vid Botaniska (som vi ändå skulle till) och då var det ju tur att jag hade tagit med min praktiska lilla växtvagn. Den kom till god användning får jag lov att erkänna.

25 maj 14 växtinköp 4
Inköpen avklarade hos TAG och Botan. Bland annat fick tolvgudablommor, fler sockblommor, gräs, azaleor och blå stjärnhyacint följa med hem.

I Botan hittade jag också en underbar Wilsonmagnolia som jag blev sååå förtjust i. Att blommorna är riktade nedåt är ju ett plus när trädet är stort. Det var som att blicka upp i riktigt stora körsbärsblommor. Vill ha…

wilsonmagnolia

I dag var det dags att packa in alla växtinköp i bilen, inklusive en massa växter jag fått av mamma, och åka hemåt. Med ett skohorn fick alla växter plats. Det kommer lite mer bilder från resan inom kort. Tills dess bjuder jag på två bilder till från Botan:

Botan bergvallmo
I Japandalen blommade det så här vackert. Blå bergvallmo ‘Lingholm’.

Botan näsduksträd
Det stora näsduksträdet var imponerande, men svårfotograferat. Så här såg de stora ”blommorna” ut i närbild.

Det hade hänt en hel del hemma i trädgården också, men det hann jag inte med att fotografera i kväll. Kvittenträdet som jag skrev om innan avresan hade nästan hunnit blomma över, men desto mer annat hade börjat blomma. Oj, vad det går fort nu!

18 tankar på “Inspirationsresa, bloggträffar och bilen full med växter

  • Jag tycker mycket om att se andras trädgårdar och sedan finns det få saker som slår möten i verkliga livet. Är supernöjd med alla nya växter också. 🙂
   Kram Kristina

 1. Tack för titten! Kul med växtmarknad som grädde på moset 🙂 Håller mig medvetet från alla såna arrangemang just nu.

  Kram, Carina

 2. Så härlig resa ni verkar haft och så kul att träffa andra bloggare. Jag gillar din lilla växtvagn och innehållet ser spännande ut. Wilsonmagnolian är ju hur snygg som helst.

  Kram Anita

  • Ja, visst är den en snygging? Har ett bigarråträd som håller på att dö av åldersskäl, vilket ju å andra sidan öppnar upp för nya träd i trädgården. Wilsonmagnolian är högt på listan just nu, vi får väl se vad det blir i slutändan.
   Kram Kristina

 3. Så roligt med resa och träff med bloggare. Det är sådant man ofta bär med sig länge tycker jag.
  Jättefin magnolia du hittade.

  Kram

  • Ja, visst är den fin? Det där med att välja träd är inget man gör på en kafferast. Tål att funderas ett tag på.
   Gillar att träffa trädgårdsvänner, både på nätet o i verkliga livet. Hoppas vi också kan ses lite längre fram.
   Kram Kristina

 4. Vilken resa, så mysigt och vilken spännande samling växter du hittade. Den där växtdragaren var ju också en bra uppfinning. Jag antar att den har lite större botten än en vanlig för resväskor.
  Kul att träffa bloggkompisar IRL. Det är speciellt. Wilsonmagnolian verkligen vacker och kul. På bilden får jag känslan av små lampor som hänger i det mörkare bladtaket. Vill också ha!
  Känner att det åtminstone är dags för en resa till botaniska. Ett par år sedan senaste besöket, kan ju bero på att jag har en bit att åka.
  Allt gott
  Anette

 5. Hej!

  Verkar som det var den perfekt resan. Goda vänner, fina trädgårdar och växter med hem.
  Bättre kan det ju inte bli.
  Låter som du får fina sommarkrukor i år. Hoppas du gillade gyllenlacken. Visst blommar den otroligt? Hos mig kommer andra floret redan så kanske den inte blommar lika länge i höst.
  Allt gott och ha det skönt
  Annika

 6. Vilken härlig liten roadtripp ni haft. Och din mammas trädgård, wow! Trodde jag hamnat i en park eller något när jag såg bilderna. Så vackert och genomtänkt, anar att det gick i generna ner till dig. Är din dotter också trädgårdsintresserad?
  Önskar dig en riktigt fin helg!
  Kram Annica

  • Tack! 🙂 Ska hälsa mamma.
   Trädgårdsintresset går bakåt en generation till, har många växter hos mig från min mormor o morfars trädgård. Och jodå, dottern A gillar växter hon också. Tillräckligt för att handla egna i Göteborg för veckopengen! Ett snyggt gräs, vit näva, rosenbräckor och lite annat tog hon hem till sin lilla rabatt vid lekhuset.
   Önskar dig också en fin långhelg!
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s