Höstfärger, julrosor och förändring på mer än ett sätt

28 okt 14 trädhörn prydnadsapel gräs höst
I trädhörnet lyser både blad och bär på prydnadsapeln ‘Freja’. Höga gräs och ormbunkar bidrar till höstfärgerna.

Ännu har nattfrosten inte kommit på besök, plus tre grader är det kallaste vi har haft. I går var det sol och 16 grader varmt på förmiddagen. Skönt att gå en runda i trädgården då och njuta av höstfärgerna. Även om de inte är riktigt så knalliga i år.28 okt 14 dodong blomsterkornell trädhörn höst
Ullungrönnen Sorbus ‘Dodong’ och blomsterkornellen Cornus kousa lyser i rostrött i höstsolen. I år blev aldrig vår flerstammiga ullungrönn en ”brinnande fackla” innan alla blad började falla till marken.28 okt 14 japansk lönnAcer palmatum ‘Atropurpreum’ lyser desto rödare.

I trädgården blommar låga höstastern ‘October skies’ för fullt. Och till min förvåning upptäckte jag att den vita julrosen, Helleborus niger, blommade. Tror aldrig den har blommat så tidigt förut?! Vid ingången blommar redan hybridkejsarolvonet. Rekordtidigt det också.

Den här bloggen kommer alltid att handla om vår trädgård först och främst. Men det finns också en gräns för hur förljuget det får bli i sociala medier där det lätt bara blir tjusig yta. Därför väljer jag att vara öppen med att jag sedan i går är sjukskriven för utmattningssyndrom.

Det var först när jag inte var på mitt arbete – under de två veckornas kurs i permakultur – som jag med obehaglig klarhet insåg exakt hur dåligt jag egentligen mådde när jag var på jobbet. Till min lycka hade jag två kurskamrater som med sin erfarenhet kring denna sjukdom stöttade mig att sätta stopp. Nu. Med en gång.

Nu inleds en ny resa. Var den slutar vet jag inte just nu. Men jag vet att familjen, trädgården och den här bloggen kommer att vara mitt fortsatta stöd i att må bättre. Och är det någon av er som vill skriva till mig mer privat hittar ni mina uppgifter längst upp på bloggen under ”om mig/kontakt”. Jag vet ju att jag tyvärr inte är ensam om att må som jag gör just nu.

18 tankar på “Höstfärger, julrosor och förändring på mer än ett sätt

 1. Så modigt och starkt att kunna sätta stop! Bra gjort.
  Ibland behöver man nog hamna i ett annat sammanhang för att se klart och det var kanske så det blev för dig nu på kursen.
  Stor och varm kram till sig!

 2. Tack för att du delar med dig. Och som du skriver, du är inte ensam. Det är många människor som drabbas av detta. Fokusera nu bara på dig själv – inget tvång åt något håll. Du och familjen är viktigast!
  Kram
  Cathrine

 3. Åh nej Kristina, riktigt tråkigt att höra! Men bra att du nu får hjälp och kan påbörja resan tillbaka. Med stark familj och en trädgård att hämta tröst i så har du förhoppningsvis goda förutsättningar. Jag håller tummarna för dig. Stora kramar/Elin

 4. Hjärtekramar till dig i din situation.
  För många år sedan drabbades jag på samma sätt, vi är alltför många.Så här efteråt var det nog det bästa som kunde hänt mig då.Det är här och nu, som är det viktiga i längden.
  /Anette

 5. Så bra att du gjorde stopp! Alla kan vi behöva hjälp och stöd att säga och göra det, så skönt att du fick det och kunde se möjligheten i det. Det är starkt, tänker jag. Att ta ett steg tillbaka, att – som du gjorde genom kursen – hålla avstånd och på så vis få syn på både dig själv och det sammanhang du hamnat i, är nog något som vi alla skulle behöva göra då och då. På så vis tror jag att ditt inlägg inspirerar oss andra, får oss att tänka till och känna efter.
  Allt gott önskar jag dig med en styrkekram
  /Katarina

 6. Hej, det var tråkiga nyheter som i slutändan kan bli till något riktigt bra. Jag har gjort precis samma resa och lärt mig oerhört mycket på vägen. Och jag är faktiskt tacksam. För mig var det också jobbrelaterat. En lång resa tillbaka och för mig blev så småningom yogan mitt redskap att hålla mig i och hitta en stabil väg tillbaka. Om du skulle vilja veta mer är du varmt välkommen att maila mig. Ta det nu lugnt, ta långa promenader. Och andas. Stor kram till dig från mig.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s