Kopparlönn, höststädning och blomman som inte ger upp

11 nov 14 trädhörn lund
Trädhörnet och längre bort skymtar Lundområdet. Prydnadsapeln ‘Freja’ har röda fina bär så här års och gräs och ormbunkar lyser i gult.

I dag sken solen och till min förvåning värmde den faktiskt! Det kändes för en kort stund nästan som vår. Kanske var det därför jag hittade blommande doftviol?11 nov 14 luktviol

När solen skiner så blir kopparlönnen, Acer griseum, så otroligt vacker! Nästan alla de röda löven har trillat av nu, men några hängde kvar och glödde i novembersolen.11 nov 14 kopparlönn 1

11 nov 14 kopparlönn 5

11 nov 14 kopparlönn 3

Fixar lite här och där i trädgården i min egen takt, beroende på vad jag orkar för dagen. Dahlior plockas upp, sätts i luftiga plastkorgar och ställs in i frostfria fågelhuset, klockhyacinter, kalljordskrinum, tofsliljor, Afrikas blå lilja med flera ställs in i barnens lekstuga där vi har ett element med frostvakt. De frostkänsliga växter som är gröna hela vintern – kamelian, sanktpatriksbusken Choisya ternata och rosmarinen – ska jag ha på arbetsbänken i nya trädgårdsboden där jag kan ha lite mer uppsikt över dem. Ännu så länge får de stå kvar utomhus.

11 nov 14 sommarrudbeckiaDe här blommorna, Rudbeckia hirta, blir jag lika glad av varje gång jag går förbi dem där de blommar i Trädgårdslandet. De har blommat överdådigt precis hela sommaren och det är fortfarande knoppar kvar. Fröna köpte jag på trädgårdsutställningen vid slottet Chaumont-sur-Loire i Frankrike förra året, så det är en trevlig påminnelse om de underbara sommarveckorna också.

4 tankar på “Kopparlönn, höststädning och blomman som inte ger upp

  1. Åh, så underbara Rudbeckia. Lyser som solen själv. Här är gråväder förutom i söndagseftermiddag, då solen tittade fram en stund. Så bra att du kan greja i trädgården lite då och då.
    Kram Luna

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s