Tung och blanksliten trädgårdslycka

Trädgårdslycka är veckans tema i Blommig fredag. Det finns ju hur mycket som helst att skriva på det temat. Bara att ha en trädgård över huvud taget är ju trädgårdslycka! Så jag tänkte inte trassla in mig i den typen av förklaringar, utan berätta om en dag när både slumpen och turen var på vår sida.

För ibland behöver man vara på rätt ställe rätt dag för att alla pusselbitar ska falla på plats. Jag var på väg i ett ärende, det var en söndag med fint väder och jag valde att köra en mindre väg genom ett samhälle. En handskriven skylt om utförsäljning fångade min uppmärksamhet…

sten 3

Några timmar senare var vi trötta, svettiga och stolta ägare till 5-6 kvadratmeter rosa ölandskalksten, ett antal betongplattor och över 70 stora, av tidens tand vackert blankslitna, gatstenar. Allt för en mycket blygsam penning, långt, långt från vad det hade kostat att köpa till fullpris.

sten 1

Maken och sonen slet med att köra och hämta all sten och jag hjälpte till att lasta ur när de var tillbaka. Goda vänner som kom förbi fick rycka in och hjälpa till innan vi alla kunde pusta ut och slå oss ner och fika.

sten 2

Vad ska vi då ha all sten till? Cementplattorna ska ligga bakom komposthörnan (där jag ställer småplantor på tillväxt), de stora gatstenarna ska grävas ner runt gräsmattecirkeln och underlätta gräsklippningen (det projektet har vi skjutit på i många år för att vi inte har hittat några snygga stenar) och kalkstenen, ja, den ska bli golv i vårt nybyggda lilla växthus. Tänk, inte hade jag trott att det skulle bli rosa kalksten där, men så kan det gå när man har trädgårdslyckan på sin sida en helt vanlig söndag.

sten 5

Alla tips på hur jag lättast ska ”pussla ihop” kalksten emottages tacksamt! Min idé är att lägga ut dem på garageuppfarten först och sedan bära dem till växthuset en efter en när jag fått ihop ”pusslet”.

Vill du läsa mer om andras trädgårdslycka tittar du in hos Hélena.

34 tankar på “Tung och blanksliten trädgårdslycka

 1. Men det är ju helt fantastiskt! Det var naturligtvis meningen att ni skulle ha de där stenarna. Och den rosa ölandskalkstenen är såå vacker. Så många tips när det gäller att lägga sten har jag inte att komma med men din idé låter ju bra. Kom bara ihåg att fotografera ”pusslet” först, mycket kan hinna hända vid pusselförflyttandet från garageuppfart till växthus. Helt plötsligt kanske inte bitarna längre passar ihop och då kan det ju vara bra att ha lite foton som stöd för minnet 😉

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

 2. Sådana historier gillar jag. Att springa på något bra i rätt ögonblick, som natursten till lågt pris.
  Lycka till med läggningen. Det är lite lurigt med skiffer, inte storleksmässigt utan mönstermässigt.
  Kram Luna

  • Tack, kan nog behöva det där lycka till:et när jag ska försöka pussla ihop stenarna. Mönstret hade jag inte ens börjat fundera på, tar med mig det i tankarna också.
   Kram Kristina

 3. Ja, det är också riktig lycka när man gör fynd! Jag hittade också en massa storgatsten för något år sedan, och har också använt dem som kansten till rabatt. Blir riktigt snyggt, även om de till slut knappt syns när växterna växer över…:-) Lycka till med ölandsstenen, vi har också en del av den men jag har inte lagt själv så jag kan inte tipsa om mönster. Låter som en bra ídé att lägga ut på annat ställe först och sen flytta.
  Kram
  Elin

 4. Vilket fynd! Ibland skall man ha tur och komma förbi vid rätt tillfälle! Sten som är så vackert, särskilt dessa verkar väldigt fint slitna.

  Ha det gott!
  /Ruben

 5. Åh vilken lycka att få tag i all denna sten till ett bra pris! Nu är du stenrik alltså! Bra idé att lägga upp ett pussel först. När jag satte upp min fotovägg så la jag ut det på golvet först, sen tog jag ett foto så jag inte skulle glömma, kanske nåt för dig med?

  Ha det gott!
  Kram Gunilla

 6. Tänker på om, slump, tur och annat.. Oavsett vad som var inblandat kommer det bli fint när det är klart. Att kunna återbruka känns alldeles extra bra.

  Kram, Carina

 7. Så vakker stein du har fått tak i! Heldige deg tenker jeg 🙂 Jeg elsker all form for stein, og den rosafargen i steinen var utrolig vakker!

  Ha en fin kveld!

  Klem

 8. For et lykketreff 🙂 Så morsomt å høre historien din. Den rosa kalkstenen ser nydelig ut. Lykke til med leggingen 🙂

 9. Härlig historia och fortsättning följer… Det är nyttigt att ta nya vägar ibland, att bryta mot invanda mönster. När vi la skifferplattor på en uteplats, gjorde vi som du föreslår och lekte pyssel. Det är tungt men roligt och det finns alltid en lösning.
  Kram till dig i höstmörkret.
  Marta

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s