Sista biten sommar är bortröjd

När är man ”klar” i trädgården ett år som detta när dagliljorna får nya knoppar i november?11 nov 14 daglilja Stella d'OroKnopp i dagliljan ‘Stella d’Oro’ i mitten av november.

Ännu har vi inte haft frost och då fortsätter jag att fixa här och var ute i trädgården de dagar när vädret är okej och det inte hällregnar. Det var med visst vemod jag slängde blommande sommarblommor i komposten. Men någon gång ska ju krukorna tömmas och nu är det gjort.

nov ingång krukodling 2

Vid ingången fick några olika gräs sällskap av klockljung, vitbrokig sedum och en gyllenlack som jag köpte i våras och som nu blommar om. Den nändes jag inte slänga när den är full av knoppar. Bredvid ligger lite av årets skörd av prydnadspumpa.

Hur är det hos er andra? Fixar ni lite utomhus fortfarande eller har ni boat in er inomhus? Här är det inget kvar som ”måste” göras innan vintern, de växter som ska tillbringa vintern frostfritt har flyttat in i lekstugan, men ogräset fortsätter ju att växa och en del löv på grusgångarna är skönt att få upp nu i stället för i vår.

8 tankar på “Sista biten sommar är bortröjd

 1. Jag fixar inget längre egentligen men har fått en del häckplantor av liguster som behöver komma i jorden. Det är ju aldrig ljust när jag är hemma så jag får vänta till fredag då jag slutar tidigt. Tänker bara jordslå dem i en av odlingslådorna i trädgårdslandet för jag vet inte var jag ska ha dem ännu.
  En del krukor står kvar ute. En kamelia, en hortensia, en oxalis… Tar kanske in dem till Lugnet i helgen då det tydligen ska bli kallare.

  Kram

 2. Sommarkänsla i dina bilder. Jag är inte ute i trädgården alls nu, för upptagen med köket:) Men visst skulle jag behöva både rensa och klippa gräset, men det är nog kört för i år med gräset, alldeles för blött. Vissa sommarblommor kvar i krukorna fortfarande.
  Kram Maria

 3. Det är lite annorlunda när inte frosten varit på besök. Du har fortfarande mycket fint hos dig ser jag. Här har jag i princip inget som blommar längre. Det gick snabbt över efter ett par frostnätter. Och till helgen är det dags igen. Jag håller mest på med att kanin/rådjurs -säkra tomten. Mycket jobb som kräver ett enormt tålamod. Men idag var det i varje fall lite sol så då passade jag på att kratta löv så nu ser tomten med ens lite mer städad ut 🙂

  Kram Anita

  • Temperaturen ska krypa neråt här också till helgen, men det verkar inte som det blir frost den här gången heller. +2 säger prognosen.
   Önskar dig lycka till med rådjurs/kanin-säkrandet. Hoppas du får ha trädgården i fred nästa år!
   Kram Kristina

 4. Joodå, jag är därute ett par timmar på helgen! Har fortfarande liiiite kvar att göra men framförallt går jag händelserna lite i förväg: Vårens arbetsuppgifter redan nu 😉

  Om du skulle hitta lite frön eller småplantor av din gyllenlack så skulle jag bli superlycklig att få köpa lite. Jag har letat efter gyllenlack på plantskolor i 2 år men utan framgång…..

  Ha det gött!

  //Veronica

  • Men så trist att du inte har hittat gyllenlack när du har letat! Jag sparade min planta just ur frösynpunkt, men i stället för att sätta frön blommar den om… Ska övervintra den tänkte jag, så får vi se hur det ser ut i vår. Lägger din önskan på minnet!
   Kram kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s