30 blommor trotsar grå november och blommar på

8 nov 15 ringblomma 2

En av mina favoritsommarblommor, ringblomman. Lika vacker i alla stadier av blomning.

Efter det att stormen hade ebbat ut i söndags vågade sig solen fram och jag tog en fotorunda i trädgården. Den 8 november blommade fortfarande en mängd blommor i vår trädgård. Bland de långblommande perennerna märkes:

En av mina favoritperenner i trädgården så här års är höstastern. Numera finns flera sorter här, både höga…

… och låga. Här nedan ‘October Skies’ som breder ut sina blommor i ett luftigt moln över grannarna i Stäpprabatten, men håller själva plantan liten. Perfekt!
8 nov 15 höstaster october skies

En annan favorit är senblommande klematisen ‘Gravetye Beauty’ med sina vackra skärröda blommor.
8 nov 15 klematis gravetye beauty
8 nov 15 klematis Gravetye beauty 1

En del sommarblommor ger inte upp i första taget:

Fem tappra rosor blommar vidare: Gislaine de Feligonde, Queen Elizabeth, Astrid Lindgren, Moonlight och Mme Alfred Carrière:

En föraning om kommande vinterblomning blev det också: hybridkejsarolvonet blommar och den vita julrosen har slagit ut.Hybridkejsarolvon8 nov 15 vit julros

10 tankar på “30 blommor trotsar grå november och blommar på

 1. Men hur kan din jättevädd och stjärnflocka blomma nu? Mina blommade ju över för evigheter sedan 🙂 Åh så vacker din julros är, den är tidigt ute:) Jag har inte varit i trädgården alls på det sista, så på torsdag efter jobbet tänker jag ha trädgårdstid även om det ösregnar:)
  Kram Maria

 2. Det er helt utrolig at det blomstrer så mye nå. Ringblomster er en stor favoritt. Skulle gjerne hatt en hel eng. Flotte bilder.
  Ha det godt! Anne

 3. Nämen oj så mycket som blommar, helt fantastisk! Och stjärnflockan, ja den måste ju ha fått lite fnatt eller nåt 😉 Inte kan man tro det är november hos dig inte! Får väl gå ut i morgon och räkna jag med, men inte tror jag att jag hittar så många inte!

  Kram Gunilla

 4. Fantastiskt, så många du har. Gjorde samma reflexion här för några dagar sedan men det var efter jag städat och klippt ned, så det blev inte så många. Bland rosorna är det bara Summerwind som blommar nu. de andra har väl förtagit sig Ringblomman lät jag vara för den är otroligt fin i år.En ljusgul lejongap har börjat blomma nu först,samtidigt som hybridkejsarolvonet blommar på trädet. Det var ett par år sedan jag hade lejongap. Kul med överraskningar.
  ha en bra vecka1
  luna

 5. Osannolikt många blommande blommor hos dig! Vilken prakt! Hos mig blommar nog bara olvonet och rosen ‘The Fairy’ jo, lite lavendel blommar ju också 🙂
  Helt klart ska jag så ringblommor nästa år, har haft det tidigare men känner nu att jag saknar dem. Så får det bli!

  Kram
  Cathrine

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s