En dröm om våren ~ krokusfrossa om fyra månader

9 april 15 spaljérabatt krokus 1
Spaljérabatten 9 april 2015. Tre olika sorters blå krokus i full blom.
Och en och en halv månad senare, 23 maj, såg rabatten ut så här…
23 maj 15 spaljérabatten 1
Visst är det fint med tidig vårblomning? Anledningen till att jag visar denna rabatt är att den under många år var supertrist fram tills i juni. För ett år sedan späckade jag den full med lökar. Och vilken skillnad det blev!
Före:
Spaljérabatten
Efter:
27 april 15 spaljérabatt vitt blåregn 1
Bilderna är tagna i slutet av april 2013 respektive 2015. Grönt och skönt i stället för visset och brunt.

Nu ska det bli spännande och se hur många av lökarna som kommer tillbaka till våren.
Det här var mitt bidrag till Blommig Fredags tema En vacker vy. Kika gärna in hos Hélena och titta närmare på andras utsikter.
I helgen blir det födelsedagsfirande och kanske en utflykt för att fixa de sista julklapparna. Och så väntar många timmars julkortspyssel, det är en av sysslorna inför julen som jag inte vill välja bort. Ha en fin tredje advent!

32 tankar på “En dröm om våren ~ krokusfrossa om fyra månader

 1. Jag befarar att det blir många ” Å, så vackert!” – kommentarer i helgen, men i ditt fall passar ”Å, så smart” lika bra.
  Ha en bra tredje advent du med! Gud, vad tiden gått fort.
  Kram
  Marta

 2. Ja, vad skulle våren vara utan lökarna, som redan börjat titta upp. Vilken skillnad på din vy, Superfint med alla lökar. Fin kombination med de svarta, orange och vita tulpanerna.

  Ha en fin tredje advent!
  Maria

 3. Åh, jag vill ha vår men jag vill även ha vinter men då en vinter med snö. Inte det här..konstiga vädret. Idag ska vi gå på stan och leta efter julklappar och julkänsla. Hoppas vi lyckas med dem båda..
  Ha en skön helg 🙂

 4. Lökar är verkligen grejen! Jag satte 250 snökrokus i höstas, men det ska bli väldigt spännande att se hur många som kommer upp – tydligen är de goda för vildsvinen har varit och bökat just dör jag satt majoriteten av dem…

 5. Jag har inte tänkt på våren alls den senaste veckan. Och så ser jag ditt inlägg och inser att våren finns därborta och väntar. Och lökar gör verkligen skillnad. Inte bara med sina blommor utan även de friska, fräscha gröna bladen vi så väl behöver se efter vintern. Det blev verkligen skillnad. Jättekul att se före och efter -bilder. Blir mer och mer förtjust i sådana. Själv är jag väldigt dålig på att dokumentera sådant. Jag kommer alltid på det för sent. Måste skärpa mig 😉

  En fin tredje advent till dig också!

  Kram Anita

  • Äh, jag är inte alltid så bra på före och efter men eftersom jag då och då tar en fotorunda där jag fotar ‘allt’ så brukar det finnas foton på före. Som tur är. 🙂
   Kram Kristina

 6. Krokus är det första som tittar upp hos mig, lika efterlängtade varje år, snödropparna trivs inte av någon anledning. Nu ångrar jag att jag inte satt fler krokus, fint med tulpanerna också.
  Ha en trevlig helg!

 7. Krokusarna gör stor, jättestor skillnad på våren – riktiga bladbärare. Frasiga tulpaner livar också upp. Så håller tummarna för att de kommer tillbaka. Min erfarenhet är att ‘Queen of the Night’ är en av de bästa när det gäller överlevnad. Vacker förändring i vart fall.

  Kram, Carina

 8. Fina vyer runt varje krök i din trädgård inte minst med vårlökar. Dom kan man inte få för många av.
  Tack för påminnelsen om julkort. Numera är de inte så många, men alltid handgjorda och ibland blir det julbrev istället. Hög tid att sätta igång.
  Allt gott
  Anette

 9. Krokus och tulpaner får verkligen fart på vårkänslorna. Vilken skillnad, och vad vackert,det blev. Vårlökarnas tidiga blomning är speciell och man längtar verkligen efter den. Har också smackat i lite lökar så det ska bli riktigt kul när de, förhoppningsvis, kommer om några månader.
  Lycka till med julkortspysslet!
  Kram Anna-Karin

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s