Saffranstryffel på vit choklad ~ ett av julens godismåsten

saffranstryffel 9
En av barndomens godisburkar full med saffranstryfflar.

Vilka sorters julgodis vi gör i familjen varierar år från år. Men det finns ett måste: saffranstryffel doppad i vit choklad och rullad i sockerrostade mandelspån. Det är inte ett enkelt godis att göra, men sååå värt tiden det tar! Bilderna är från förra året, jag brukar göra tryffeln precis före julafton. Annars finns det inga tryfflar kvar till jul… 😉

saffranstryffel 7
Krispigt yttre döljer en len saffransgul chokladtryffel. Försvinnande goda!

Receptet hittar du i bloggmenyn under recept, eller så klickar du HÄR för genvägen dit.

Är lite nyfiken på om ni som läser här har några godismåsten till jul?

18 tankar på “Saffranstryffel på vit choklad ~ ett av julens godismåsten

 1. Ja, dom såg verkligen försvinnande goda ut! Hm, måsten, ja det är nog vanliga kola det i så fall, det gör vi ju alltid. Och de är så enkla så vi gör ett par omgångar, för de är också försvinnande goda! Sen förenklar jag ju det ännu mer, genom att hälla dem i knäckformar, så man slipper sitta och slå in dem i papper.

  Kram Gunilla

 2. Men hur gott såg inte det ut? Blir så sugen:) Har aldrig smakat julgodis med saffran. Här hemma har jag en mjuk pepparkaka i ugnen, inget godis i och för sig:) Har inte börjat med godiset ännu, men det blir säkert Rocky Road och någon eller några olika fudge.
  Fin kväll till dig
  Kram Maria

  • Det är en mild och fin saffranssmak, så för alla som gillar lussekatter är det ett väldigt gott godis. Fudge är en annan favorit här i juletider, såå gott! 🙂
   Kram Kristina

 3. Låter otroligt gott! Får se om tiden räcker till godisbak i så fall ska jag göra din saffranstryffel. Vi har en fudge som är ett måste, men livsfarlig. Man kan lätt föräta sig.
  Tack för tipset!
  Anette

 4. Jag gillar verkligen Lussebullar men äter inte vetemjöl längre så detta måste testas. Få känna lite ”julsmak” i munnen.

  Jag gör lite olika varje år men knäck och kola finns alltid med 🙂

  Ha en bra vecka!

  //Veronica

 5. Jaha ja, det där lät ju hur läckert som helst. Jag har aldrig testat godis med saffran i. Har nog av någon anledning aldrig kopplat ihop saffran med godis. Jag har läst receptet och blev onekligen lite sugen på att testa. Men … vi äter ju inte så mycket godis och vi har ju vårt eget måste … Mozartkulor! Vi gör dom själva för att få dom laktosfria (eller i varje fall så laktosfria som möjligt). Det är samma sak med dom, vi gör dom dagarna före julafton för dom är försvinnande goda 😉 Men den här veckan ska jag göra lakritskola. Köpte hem turkisk peppar i fredags. Gjorde en sats på prov förra året och den blev helt ok, fast jag var lite för snål på lakritsen. I år ska det bli rejält med lakritssmak 🙂

  Ha en fin vecka!

  Kram Anita

 6. Saffranstryfflarna såg försvinnande goda ut. I vår familj är det vår 14-åriga dotter som brukar stå för valet av julgodis så knäck och lakritskola doppad i mörk choklad och toppad med flingsalt brukar vara återkommande favoriter. I år ska nykomlingarna apelsinkrisp, någon form av mjuk citronkola samt eventuellt också fudge testas så godis lär vi ha….. Gottigottgott!
  Kram Anna-Karin

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s