Mörkaste dagen, julstämning och vårtecken

Insåg när jag tittade igenom blogginläggen för december (inför årskrönikan) att jag inte hade visat en enda bild från trädgården. Nu kan det ju delvis ha att göra med att det är mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag kommer hem = svårfotograferat, men så här ser det ut nu:
20 dec 15 gräscirkel framsidan
Grön är vintern här i söder… Och grått och mulet, så kopparlönnen glöder inte som den gör när vintersolens låga strålar lyser upp den. Här och var i Stäpprabatten finns det grönt, men annars är det brunt som dominerar.

I Trädgårdslandet är svartkålen lika grön och fin, så den kommer vi att skörda av på julafton. Snabbt stekt i rapsolja med lite hackad vitlök och färskriven parmesanost… Mums!
20 dec 15 svartkål

Inomhus håller vi på med en efterlängtad omflyttning bland sovrummen, vi vuxna ska efter sex år få tillbaka det största rummet och alla tre barnen får var sitt eget sovrum. Våra två yngsta har delat det stora sovrummet fram tills nu.

Tack och lov är det inte fyra rum som ska göras vid, det räcker så bra med renoveringen av det stora sovrummet och omflyttningen av alla saker och kläder. Vi har valt en tapet till vårt nya sovrum som innehåller fåglar, blommor och guld. 🙂 Och i mellandagarna kommer mattläggaren och fixar en mjuk matta som kommer att bli helt underbar för kalla fötter. Ska visa före och efterbilder när vi är klara.

Fixande i all ära, självklart är granen pyntad och klädd och till och med paketen är på plats. På grund av renoveringen är det ont om utrymme i huset och paketen var minst i vägen under granen. 😉
22 dec 15 julgran

I dag den 22 december är det årets mörkaste dag. Nu vänder det. Och för att mitt i julförberedelserna störa med lite vårlängtan visar jag knopparna på vinterjasminen, Jasminum nudiflorum, som lyser gula.
20 dec 15 vinterjasmin

Den vita julrosen blommar sedan slutet på oktober…20 dec 15 julros vit

… och nu har även en rosagrön slagit ut.
20 dec 15 julros

Ha nu en fin julhelg! Önskar er alla en riktigt God Jul!
22 dec 15 julgran 2

18 tankar på “Mörkaste dagen, julstämning och vårtecken

 1. Ja det är en ovanligt varm december också för oss. Såg två mördarsniglar tex häromdagen, som jag skrev om på Facebook. Fina julrosor du har. Här trivs de inte så bra i vår sandiga jord.
  GOD JUL till dig också
  och lycka till med renoveringen!
  Kram Luna

 2. Önskar också dig och din familj en riktigt God Jul och stort lycka till med renovering och omflyttning. Vår dotter har också vårt gamla stora fina sovrum med balkong och allt medan vi tränger in oss i ett mindre. Allt som det ska vara alltså.
  Kram Anna-Karin

 3. Kålen får det att vattnas i munnen, saknar min brysselkål men har köpt som ser fin ut 🙂 Vi var just ute på vår traditionella julaftonspromenad (jag fotograferar varje år vid ett speciellt ställe). De senaste jularna har varit gröna men i år var det något annat. Det var vårgröna gräsmattor och ett helt annat skimmer. En märklig jul men jag tycker att den är vacker. Snö är inget måste för mig, den kommer tids nog 😉

  En riktigt fin jul till dig och de din också!

  Kram Anita

 4. God fortsättning till er! Roligt med omflytt och renovering. Känner mig sugen… Det är skönt med det gröna men solen kan jag längta efter. Igår var jag ute och plockade några julrosor. Det känns nästan som vi bor på den gröna ön.

  Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s