Vårlängtan, finaste samplanteringarna och underbara krukodlingar ~ inspiration nr 2

17 maj 15 Vår i kruka 19
Dags för andra delen i årets inspirationsinlägg och turen är kommen till utställningen Vår i kruka. Trädgårdsfotograf Annika Christensen och kreatör Cecilia S-Tukiainen visade under en månad förra året precis hur ljuvlig våren kan vara.
17 maj 15 Vår i kruka 13
Orangeriet på Sofiero var fyllt av vårlökar, perenner och sommarblommor som framhävde varandra på ibland oväntade sätt. Lägg till det zinkbadkar, vackra krukor och oväntade ting och du har en utställning som slår det mesta!
Själv kom jag inte iväg förrän sista dagen, så därför hamnar inlägget om utställningen på bloggen först nu. Och jag har sållat mycket hårt bland bilderna, jag kunde glatt ha skrivit tre inlägg från den här utställningen.
17 maj 15 Vår i kruka 9
17 maj 15 Vår i kruka 3
Den här snygga kombinationen av brunnäva och tulpanen Queen of Night resulterade i att jag raskt flyttade lite brunnävor när jag kom hem. Hade jag inte besökt utställningen hade jag nog aldrig tänkt på hur väl de matchade varandra. Tack Annika!
Vårblommor behöver inte bara vara pastelligt gulligt, det kan vara riktigt färgsprakande också.
17 maj 15 Vår i kruka 4
17 maj 15 Vår i kruka 5
Och överallt gyllenlack i massor av olika nyanser. Förra året hade plantskolorna inte alls så många olika sorters gyllenlack som jag hade önskat – kanske har de fattat grejen i år? Kan bara hålla tummarna.
17 maj 15 Vår i kruka 15
17 maj 15 Vår i kruka 11

17 maj 15 Vår i kruka 12

Ibland är det det enkla som är det vackra. Som det här lilla arrangemanget i en fin kruka.17 maj 15 Vår i kruka 14

Avslutar med ett par riktigt ljuvliga vårarrangemang som i alla fall får mig att längta väldigt mycket efter tiden som startar om några månader.17 maj 15 Vår i kruka 217 maj 15 Vår i kruka 1

Nästa vecka bär det av till ett nytt favoritställe på Österlen. För tidigare inlägg, klicka HÄR så öppnas genvägen i ett nytt fönster.

20 tankar på “Vårlängtan, finaste samplanteringarna och underbara krukodlingar ~ inspiration nr 2

 1. Hej Kristina! Ja, denna utställning var verkligen något i särklass – jag gick runt hur länge som helst och bara njöt! Och nu har jag suttit hela kvällen och läst ikapp på bloggar, bl.a. din – tack för lilla kalendariet inför våren, det var flera datum som jag inte hade koll på än.
  Kram Elin

 2. Oj så mycket inspiration…och å mycket fint!! Inte bara vår blommor utom alla sakerna runt i kring oxå!
  Tack för att du visade!
  Ha en bra dag!

 3. God fortsättning för det första.
  Vad glad jag blir att du hittade så mycket inspiration på utställningen.
  Tack för att du visar och länkar.
  Jag skall länka till detta nästa inlägg jag gör på bloggen.
  Många bilder som jag önskade att jag själv tog men när man var så uppe i det så glömde man bort det liksom.
  Allt gott
  Annika

  • Tack själv Annika! Bär med mig intrycken och alla idéer jag fick. Önskar bara jag kunde besökt utställningen både i början och slutet, hade varit så roligt att se hur den utvecklades.
   Kram Kristina

 4. Men sååå härligt! Tack för en ljuvlig bildkavalkad. Brunnäva och Queen of Night, vilket äktenskap. Gyllenlack har jag sett mycket i England men inte så mycket här. Men det kanske blir ändring då. De sista arrangemangen andas verkligen vår. Jag var bortbjuden igår kväll och då köpte jag med mig en bukett med vita tulpaner med ljust rosa stänk, ljusrosa ranunkler och blå anemoner. Till det lite blåbärsris. Det var som att få överlämna våren och mottagaren blev jätteglad.

  Ha en fortsatt skön dag!

  Kram Anita

  • Vilken present, tänk att få ge bort våren! 🙂 Tror jag det att mottagaren blev glad.
   Gyllenlacken är så blomvillig och tacksam i kruka. Tyvärr blommar den först året efter sådd, det är väl där problemet i plantskolorna ligger. I år testar jag att övervintra mina gyllenlack i kallväxthuset. De har klarat förra omgången med -12 grader, nu väntar nästa omgång med rejäl minus. Håller tummarna.
   Kram Kristina

   • Jag håller tummarna för din gyllenlack. Här spår dom minus 20 på fredag. Men som tur är ligger det i varje fall lite skyddande snö i rabatterna. Vi håller tummarna att kylan inte blir alltför långvarig.

    Kram Anita

 5. Vilka härliga bilder. Våren är verkligen underbar och Annika Christenssons arrangemang likaså. Synd att det inte går att sätta tulpanlökar fortfarande för då hade jag grävt ner lökar av Queen of Night bredvid mina brunnävor. Så snyggt,inspirerande och oemotståndligt. Det får bli nästa år.
  Kram Anna-Karin

  • Ja, det är bara att anteckna till nästa år, för kombinationen är så fin. Finns det realökar kvar i någon affär går det ju att plantera i kruka för blomning till våren. 🙂
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s