Vår trädgård, en vårträdgård, alldeles just nu

3 maj 16 bigarråträd blom
Bigarråträdet har börjat slå ut och jag njuter av blommorna mot den blå himlen.

Just nu i trädgården, vårträdgården, och det är så vackert att det nästan gör ont. Följ med på en rundtur. 🙂 Och vill du hänga med ännu mer så klickar du HÄR så kan du se en skiss av vår trädgård och hur de olika delarna hänger samman.

På framsidan av huset i Pionrabatten är praktmagnolian full av knoppar. Lite frostskadade i år,  men det gör inget. Mattan med blå pärlhyacinter under trädet blir tätare för varje år. Tipsar ännu en gång om att praktmagnolia och pärlhyacinter har samma vårklocka och alltid blommar samtidigt.3 maj 16 praktmagnolia 4

 

I Stäpprabatten en bit bort blommar ljuvliga Purissima-tulpaner bland vårvivorna. Fler tulpansorter är på gång, snart kommer rosagröna ‘Greenland’ och rosa ‘Pink Impression’ att slå ut.
3 maj 16 stäpprabatt tulpaner vivor

På andra sidan huset, i Trädhörnet, har tulpanen ‘Orange Toronto’ slagit ut och lyser illande orange i den låga västersolen. De har sällskap av en mängd olika julrosor.
3 maj 16 tulpaner orange toronto trädhörnet 3 maj 16 tulpan orange toronto

Under Ullungrönnen ‘Dodong’ blommar en matta av vita balkansippor. Närmast gången har narcisser slagit ut, snart börjar ännu fler tulpaner i gult och orange att blomma. Bladen på Dodongen är utslagna och blomknopparna syns.
3 maj 16 ullungrönn dodong 3 maj 16 vit balkansippa
3 maj 16 trädhörn tulpaner narcisser

Lite längre bort i Trädhörnet, på andra sidan fågelhuset, håller de olika japanska lönnarna på att slå ut. Så vackra blad på Koto-no-ito! Under lönnarna är krolliljorna på väg och de har sällskap av dubbla vitsippor, dubbel blodört, gul sockblomma och hundtandsliljor.
3 maj 16 japansk lönn koto-no-ito

Så här ser det ut just nu hos oss. Fast det ser inte jag, för dottern A och jag är i Göteborg för att titta på tusentals vårlökar i Botaniska trädgården, träffa vänner och koppla av från köksrenoveringen. Den sistnämnda är snart klar, efter en månad kan vi laga mat igen men allt är inte inplockat i skåp och lådor än. Det kommer ett eget köksinlägg om några veckor när vi har kommit i ordning lite mer.

Det här var min tolkning av Blommig Fredags tema Trädgården just nu. Trevlig helg!

18 tankar på “Vår trädgård, en vårträdgård, alldeles just nu

 1. Härliga bilder från vårträdgården 🙂 Nu pockar den på uppmärksamhet egentligen flera gånger om dagen när värmen kommer. Känns som det är skillnad bara på några timmar. Hoppas ni får en fin tur i botan. Jag har inte hunnit dit ännu i vår. Men ska försöka nu i helgen jag också.

  Kram, Carina

 2. Underbara bilder av en fantastisk vårblommande trädgård! Nu har det ju slagit till med riktig sommarvärme också. Man ser från dag till dag hur mycket som händer i naturen. Vi är glada över att det är sommarvärme och långledigt för vi målar huset. Så ingen trädgård för mig, den är inte ens städad efter vintern. Den har precis börjat torka upp. Men det gör inget, blommorna kommer fram ändå och ibland är det riktigt vackert när dom blandar sig med fjolårsresterna.

  Önskar dig en härlig helg i Göteborg och så ser jag fram mot före och efterbilderna från köksrenoveringen. Jag ska göra ett inlägg någon gång veckan som kommer om vårt badrum 🙂

  Kram Anita

  • Ja, nu går det fort, det som är i knopp på bilderna i inlägget har högst sannolikt slagit ut när vi kommer hem. Blir spännande att gå en runda i trädgården i morgon bitti! 🙂 Ingen trädgårdshelg för min del heller, tapetsering och sista inplockningen i köket står på schemat.
   Perfekt målarväder för er del, skönt att få en del gjort nu och slippa det senare i sommar.
   Kram Kristina

 3. Underbara bilder, så vackert! Ja, nästan så att det gör ont, som du ju skriver… Kan kännas svårt att ta in allt, uppleva och inte missa Något Någon. Men det gör vi ju, så är det ju, tror jag. Gott nog. Hoppas du njuter en riktigt härlig helg i trädgården!
  kram
  /Katarina

  • Kom hem i går kväll och i dag när jag blickade ut över en solig trädgård var det en annan trädgård än den jag lämnade för bara några dagar sedan. Fruktträd i blom och ett hav av tulpaner…
   Kram Kristina

 4. Du har verkligen en riktig vårträdgård, och en riktigt vacker sådan! Tack för tipset om magnolia och pärlhyacinter, har inte tänkt på att de blommar samtidigt. Kanske skall ta och flytta några av mina, till magnolian, det var ju verklgen vackert tillsammans!

  Kul med mor-dotterresa!
  Kram Gunilla

  • Ja, kul att komma iväg några dagar och göra saker ihop. A tycker också om blommor, så det var inte bara jag som handlade växter i Botaniskas butik. 🙂
   Kram Kristina

 5. Tack för den vackra rundturen i din trädgård och stort tack för den trevliga turen till Botaniska och Trädgården i Göteborg. Så kul att träffas och så mycket vackert att njuta av. Jag har inte hunnit kolla bilderna från Göteborg än för jag planterar, gräver, sår, klipper gräs, vattnar och ……….. Oj , oj så fort allt gick när värmen kom. Full fart och resa hela nästa helg! Roligt att ni börjar bli färdiga med köket och kan använda det till matlagning igen.
  Önskar dig en fin vecka med mycket trädgårdsnjutning! Anna-Karin

  • Stort tack själv och hälsa systern din också! 🙂 Har inte heller hunnit titta på fotona ännu, så mycket att fixa i trädgården!! Gick ju från vår till försommar i ett knyck.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s