Vårblommefrossa en sval marsvecka

Det allra första krokus- och irisfloret har i det närmaste blommat över i vår trädgård. De senaste dagarna har temperaturen gått ner några grader, men värmen i helgen som gick satte fart på många andra vårblommor.

I dag blir det vårblommefrossa! 🙂 För du markören över bilden ser du namnet och klickar du på någon av bilderna kommer de upp allihop i stor format i ett bildspel.

Det här var mitt bidrag till Blommig Fredags tema vårtecken 2017. Kika in hos andra och se vad de visar för något.

Önskar en fin vårhelg, tänk nu går vi redan in i april! Här blir det en helg med tårta och paket, vår yngsta (som höll i kycklingen i Blommig Fredag för ett par veckor sedan) fyller år och ska firas. I övrigt hoppas jag hinna montera ett nytt litet väggväxthus jag hittade på en av byggfirmorna i veckan. Det är lagom stort att hysa mina dahlior tidig vår och senare vara ”karantän” för nyinköpta växter som behöver passas med vatten innan utplantering på rätt ställe.

20 tankar på “Vårblommefrossa en sval marsvecka

 1. Nu har jag frossat i alla bilderna i stort format. Tänk vilken skillnad det är i vårt avlånga land. Min krokusbloming har inte kommit igång och din är nästan över. Ser att din lungört blommar. Här var rådjuren inne och åt upp mina lungörtsblad där det säkert satt knoppar. Det har aldrig hänt förut. Grrr! Kaniner har vi inga i år men rådjuren är desto fler och dom är här flera gånger om dagen. Ett året-runt-tecken dessvärre. Nej nu får jag sluta gnälla. Snart kommer grönskan och då blir det svårare för dom att ta sig in 🙂

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

  • De attans rådjuren! De kunde väl låta bli de där blommorna vi väntar så på att de ska slå ut?! Hoppas du slipper rådjuren sedan. Min kollega tipsar om att hälla på hönsgödselkorn vid växterna du vill ha i fred för rådjuren. Fyll på med lite mer när det har regnat. Mulcha inte ner kornen, utan de ska ligga på ytan.
   Det går fort med vårblommorna när det väl kör igång.
   Kram Kristina

   • Tack för tipset, det kan vara värt att pröva. Får köpa hem lite hönsgödsel. Och om några veckor kör det igång här också, det vet jag. Och den som väntar på något gott … 🙂

    Kram Anita

   • Min kollega klarade en offentlig plantering med gödseltricket. Rådjuren tog hellre annat. Hoppas att det fungerar hos dig också.
    Kram Kristina

 2. Det var mycket som redan tittar fram hos dig. Tog bort min rabarber förra året, det är nästan så jag ångrar mig, så fin när den tittar fram på våren. Har precis monterat ihop ett litet miniväxthus som får stå mot väggen av det stora. Innehåller än så länge lite frösådder.
  Ha en fin helg /Marika

  • Visst är rabarberknoppar något särskilt? 🙂 Har mina rabarberplantor i stooora plastkrukor. De trivs förvånansvärt bra där.
   Platsen räcker inte riktigt till så här års i växthuset… 😉
   Kram Kristina

 3. Tack för en njutbar vårkavalkad. Den svarta nysroten och körsbärskornellen såg verkligen spännande ut. De ska jag kolla upp. Körsbärskornellen blommar på bar kvist gissar jag och blommorna var verkligen näpna. Hoppas det blev en fin födelsedag för er yngsta!
  Kram Anna-Karin

  • Körsbärskornellen är bästa bimagneten så här års. Bara det gör att den är intressant att ha i trädgården.
   Födelsedagen blev riktigt bra, promenad i solen och så hittade vi första vitsipporna. Ett härligt vårtecken om något. 🙂
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s