Vårblommefrossa och trädgårdsprojekt som går framåt

Sedan förra månaden har projekt: omgörning av Lunden och komposthörnan gått framåt. Medan jag har rensat fjolårsvisset i trädgården har maken rivit halva den gamla komposthörnan, lagt lecablock till grunden på nya boden (och grävt upp och krukat alla växter som var i vägen).

Nu närmast ska han sätta plint till planket som ska dela av Lunden från själva komposthörnan. Själv ska jag börja kärra ut färdig fjolårskompost så att den sista delen av den gamla komposthörnan kan rivas. Sedan kan de nya kompostfacken byggas färdigt. Lite bökigt när hela området påminner om ett femtonpussel!

Pinnarna närmast i bild visar var voljären till parakiter och vaktlar ska sluta. I bakgrunden syns kvarvarande delen av gamla komposthörnan och stammen till höger är det stora gamla bigarråträdet.

Här syns grunden till nya boden. Sanden som ligger i grunden är flyttad från området där gamla komposthörnan stod och jorden som var där innan är flyttad till där sanden låg… Sa jag femtonpussel?! I säckarna finns olika singel och grusfraktioner.

Vad händer i övriga trädgården då? Där blommar en massa små sötnosar till vårblommor, det är vad det gör! 🙂 Här kommer månadens kavalkad. Klickar du på någon av bilderna kommer de upp i stort format som ett bildspel.

Det här var min tolkning av Månadens bild hos Blommig Fredag, titta gärna in där för att se vad andra skriver om denna vecka. Trevlig helg!

24 tankar på “Vårblommefrossa och trädgårdsprojekt som går framåt

 1. Oj, vilket projekt, jaså din man river också medan du rensar fjolårsvisset, samma här fast min man river hallen istället 😉
  Skall bli kul att se hur det blir till slut!
  Många söta blommor du har, visst är det mysigt nu när det börjar titta upp ur jorden!

  Må gott!
  Gunilla

  • Projektet blir klart i höst om planerna håller. I etappen vi håller på med denna vår ingår att få de nya kompostfacken klara. Blir nog bra när det är klart. 😉
   Lika skönt varje vår när den dagliga rundan i trädgården avslöjar nya vårtecken.
   Kram Kristina

 2. Det är väldigt roligt att följa ert projekt. Det kommer säkert att bli jättefint. Och så mycket blomning du har i trädgården. Det är skönt när det är vårtecknen som står i drivor och inte snön. Här har bara snödropparna små ynka knoppar men det är alltid något 🙂

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

  • Det är en av mina vårfavoriter, snödroppen. Då vet man att nu är våren igång (även om den känns långsam). Hoppas värmen kommer snart så lite mer slår ut hos dig.
   Jag tvingar mig att dokumentera det här trista stökiga delen av vårt projekt. Det är ju så lätt att hoppa över den och så ångrar man sig sedan.
   Kram Kristina

  • Tack! Visst är det en krokus. Om du menar den uppe i vänster hörn på fotokollaget så har jag tyvärr inget sortnamn på den. Det var en storpack med ”vit” krokus jag köpte.
   Kram Kristina

  • Tack Luna! Jämfört med fyraårsprojektet när vi ändrade om i halva trädgården och fixade poolen är ju ombyggnaden av denna hörna ”ingenting”. 😉 Förhoppningsvis är det den sista stora omgörningen på ganska länge.
   Kram Kristina

 3. Kul att ha projekt att jobba med 🙂 Åtminstone mitt liv blir tråkigt annars. Nu poppar vårblommorna upp en efter en. Härliga bilder!

  Kram, Carina

 4. Rejält logistikschema måste upprättas minsann! Men nog går det framåt hos dig alltid. Och kejsarkronor, redan?!?! Härliga blombilder!

 5. Härligt! De där 15 spelen med markmaterial, det är väl det som är vårt gym;). Håller med om att det är lätt att missa att dokumentera det röriga. Det är kul att följa vad som är på gång och blommar hos dig. Du har så många spännande växter, ger inspiration!
  Kram

  • Tack! Kul om jag kan inspirera med några nya ”vill ha-växter”. 🙂
   Nog är det gym alltid! Inte minst i jobbet… Men det är härligt med fler muskler! 🙂
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s