I tulpanernas tid

Det är maj och i trädgården är det tulpanernas tid. Ja, det är helt rätt, vi har varken kaniner, harar eller rådjur här. Just därför frossar jag i tulpaner.

Fågelhuset/lekstugan i bakgrunden och på ömse sidor om grusgången blommar tulpaner. Trädet till höger är Ullungrönnen ‘Dodong’.

Tulpanen ‘Orange Toronto’ levererar alltid ett vackert knallorange hav.

Vita tulpaner är vackert på kvällen.

Ett gult hav piggar upp den gråaste av vardagar. Och skiner solen är det en bonus.

Härligt färgstarkt precis utanför terassdörrarna till köket.

Korallfärgade tulpaner med mörka stjälkar är vackert vid kopparlönnen.

Det här var mitt bidrag till Blommig Fredags
tema English style.

Önskar en riktigt fin helg! Här blir det släktbesök och så är det dags att beskära klotrobinian och plantera isär frösådder.

29 tankar på “I tulpanernas tid

 1. Tulpanerna är ljuvliga just nu och det märks att vissa är robustare än andra 🙂 Fint när det blir rejäla ruggar av dem. Tack för tipset om platonmatta. Hade precis varit och köpt det, kanske kommer den på plats idag.

  Kram, Carina

 2. Oj så mycket tulpaner redan! Fint när det är så många av varje sort. Vi har ju både rådjur och harar, så man vet aldrig riktigt hur det ska bli.
  Trevlig helg
  Luna

  • I år är det ett riktigt tulpanår, tack vare kylan så här blomningen hållit i sig länge. Inte helt fel om du frågar mig. 🙂 Tulpanmarodörer är ett gissel, hoppas du får ha tulpanerna ifred.
   Kram Kristina

 3. Läckert! Lökväxter blir alltid som finast i stora mängder och just tulpaner är ju något alldeles extra! Här ligger de allra flesta tulpanerna (som vanligt) i rådjursmagar.
  Trevlig helg!
  Kram Nora

 4. Så många, så vackert och så långt gångna de redan är! Här har bara de små botaniska slagit ut än så länge. Snyggt att gruppera dem efter färg också, då kan jag till och med gilla de gula ;-).
  Jag blev tvungen att resa mig upp och kika ut i trädgården, kan konstatera att jag nog inte satsade på tulpanplantering i höstas utan frossade i allium och narcisser istället.
  Dina korallfärgade är onekligen supersnyggt kombinerade med kopparlönnen!

  • De gula övergår efter hand till brandgula och orange, en riktig färgexplosion. 🙂 Allium och narcisser gillar tyvärr inte läget alls lika bra här, så därför blir det desto fler tulpaner.

 5. Det är så vackert med tulpaner, och speciellt med tulpaner i stora hav, så som du har det. Lyllos dig som slipper marodörerna. Här har vi både bambi och nytillkomna kronhjortar på upptäcksfärd ,jo du läste rätt, åtta stycken passerade häromveckan. Jag har trädgården full med blodmjölsbollar och det verkar hjälpa men de är inte speciellt vackra. Vad gör man inte för de vackra tulpanernas skull 🙂
  Hoppas helgen med besök varit fin och en ny bra vecka!
  Kram Anna-Karin

   • Blodmjölet har hjälpt och kronhjortarna verkar ha kommit på bättre tankar än att besöka vår trädgård. Tack och lov. Trodde inte det var sant när vi såg dem. Åtta stycken ståtliga exemplar med svans. (De enda som har svans annars hade vi nog inte vetat vad det var.) Bambi kommer förbi ibland men mina blodbollar vid alla ingångar verkar ha avskräckt dem från att gå in…… Håller tummarna! 🙂
    Kram Anna-Karin

  • Enligt sonen har det varit rådjur i närheten, men de har inte hittat hit. Vi har en manshög häck på tre sidor så de måste ut på villagatan i så fall…

 6. Vilken fantastisk tulpanprakt. I år hade jag också kunnat haft tulpaner för här finns för tillfället inga kaniner och rådjuren har också hållit sig borta. Ska satsa i höst och hoppas få lite tulpanglädje nästa år 🙂
  Kram Anita

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s