Ibland blir träd lite för stora

Egentligen hade jag velat ha ett äkta valnötsträd i vår trädgård, men det är bara att inse fakta: de blir lite väl stora. Men som tur är finns det ett träd på kommunens mark i närheten av där vi bor som har fina nötter. Hur mycket nötter det trädet bär och hur många andra som också letar efter dem varierar. 2011 plockade jag runt sex liter, förra året lyckades jag inte få tag på en enda nöt. Men de jag plockade 2011 är fortfarande fina, i alla fall de flesta, så idag bakade jag valnötsbröd. Fick hjälp av barnen att knäcka och rensa nötterna. Finns få saker jag tycker så mycket om som nybakat bröd med en smältande klick smör på. Mums!

 

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s