Trädgårdens röda primadonnor

Hot Papaya 1
Rudbeckia Echinacea ’Hot Papaya’ är en av de nya sorterna med rudbeckior som har kommit på senare år. Våra plantor blommade riktigt bra först tredje året, så de är lite långsamma i starten, men sedan är de desto mer spektakulära. Färgen är riktigt härligt varmröd.

’Hot Papaya’ blir cirka 80 cm hög och trivs bäst i soligt läge med väldränerad jord. Den är känslig för vinterfukt, men hittills har våra fyra plantor klarat sig bra i zon 1, trots både snöiga vintrar och barfrostvintrar. Det här är definitivt en växt som har ”det”, precis som Moseplassen efterfrågar i X-factor.

Hot Papaya 2
‘Hot Papaya’ lånar lite irisblad i Spaljérabatten.

14 tankar på “Trädgårdens röda primadonnor

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s