Det gror!

kronärtskocka
Fast inte hos mig, utan hos min snälla mamma med källarutrymmet och extralamporna. Det är där mina jätteverbenor och kronärtskockor befinner sig ännu så länge.

kronärtskocka 3 kronärtskocka 2
Nästan alla kronärtskockfröna av ‘Violet de Provence’ grodde, jättekul.

kronärtskocka 4
Och så här stora är plantorna nu. Sju stycken blev det och de är nu omskolade i var sin kruka. I maj får fyra av dem komma ”hem” till vår trädgård. Jag håller tummarna för en varm och solig sommar med många mumsiga kronärtskockor!

Jag tänker köra med både hängslen och livrem i sommar, om man så säger. De två största plantorna ska planteras i kronärtskocksbädden (upphöjd odlingslåda) där de ska stå och så vintertäcker jag dem sedan i höst.

Två plantor får bo i var sin stor kruka tills färskpotatisen är uppe, sedan får de flytta in i den odlingslådan och till hösten gräver jag upp dem och sätter i hink i förrådet (som håller frostfritt). Så får jag utvärdera nästa vår och se vad som fungerade bäst… Förhoppningsvis ska ju några av plantorna klara sig på det sättet!

8 tankar på “Det gror!

 1. Hej Kristina,

  Så glad jag är att du lämnade en kommentar hos mig så att jag kunde hitta till din trevliga blogg. Vilken underbar trädgård du har. Jag måste in och titta mer på din lund eftersom jag ska fixa under vårt körsbärsträd i vår hade jag tänkt.

  Varma hälsningar,
  Maria

 2. Hej igen,

  Nu har jag kikat närmare på din lund. Så fin den är och så inspirerad jag blev. Hade funderat på att lägga ut tidningar och nu fick jag det bekräftat:).

  Nu ska jag lägga in din blogg på min ”lista”. Hoppas det är ok?

  /maria

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s