Underbara hundtandsliljor

Jag läser marsnumret av Gardens Illustrated och hänförs av ett underbart reportage om olika sorters hundtandsliljor, Erythronium. Se bara så ljuvliga små lökväxter!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har hundtandsliljor i trädgården, men de har hittills inte blommat hos mig. För två år sedan grävde jag upp och flyttade lökarna till Lundområdet. Kanske kanske kan de blomma i år? Förra året såg jag ju att det var liv i lökarna, det kom blad, men inget mer…

Efter att ha sett de här bilder måste jag nog jaga lökar till fler sorters hundtandsliljor till hösten. Lite klurigt att få dem att trivas, men lite utmaningar måste man ju ha också. Och blommar de lökar jag har i år så har jag ju hittat rätt plats för dem.

Måste förresten visa förstasidan på tidningen – visst är den en vårlig dröm?!

Garden ill mars

8 tankar på “Underbara hundtandsliljor

  1. Ja, dom har jag lärt mig här på bloggarna att dom finns och jag måste också ut och jaga, dom är bedårande!
    Agneta kram

  2. Åhfy vilken hemsk snö.. Blä! Men hoppas våren tar fart snart. Kikar runt på allas bloggar jag finner runt om trädgårdstemat och vårtecken länkarna. Kul:)

  3. Hundtandsliljorna är ljuvliga! Det var med bävan jag köpte några från Göteborgs botaniska för många år sedan. Men alla kom upp och blommade. Sen har jag fyllt på med fler sorter och de flesta väljer att komma tillbaka och blomma. Var hittar du Gardens illustrated, Pressbyrån? Tack för spännande inlägg.

    • Välsorterade pressbyrån har den ja, men jag prenumererar. Det blir ”bara” lite drygt halva lösnummerskostnaden per nummer jämfört med att köpa den i svensk butik.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s