Fyra nya träd äntligen hemma!

Nu har jag varit på en hämtresa till Tuijas i Blekinge. Med mig hem i bilen hade jag fyra nya träd till trädgården. Klicka på länkarna i inlägget så kommer ni till bilder som visar hur de ser ut när de blommar.

nya träd

Ni som har läst på bloggen sedan start vet att jag blev alldeles kär i en rosa magnolia i höstas. Men den visade sig vara extremt svår att få tag på om jag ville ha ett exemplar som var mer än knähögt, och ja, det ville jag. Så i stället blir det nu en gul magnolia, ‘Solar flair‘ som ska bli cirka tre meter hög. Trädet är redan runt två meter högt och kanske får jag se det blomma redan i år?

Gul magnolia Solar flairgul magnolia Solar flair knopp

Det andra trädet är en fin bukettapel (ja, den har inget svensk namn, men bukettapel är det närmaste jag kan beskriva den som), Eriolobus trilobatus, som ska stå i Trädhörnet precis bredvid idegranshäcken. Det finns en meter ”över” där och det här trädet blir högt och smalt, så det kommer att bli jättebra. Trädet blir runt 3-4 meter högt och är redan 2,5 meter.

Det tredje trädet är en trädgårdskryddbuske Calycanthus raulstonii ‘Hartlage wine’ som ska blomma med mörkt röda blommor, som påminner lite om en magnolia. Den blir runt 1,5 meter hög och är 1 meter nu. Det här trädet ska stå i trädhörnet även det. Det finns en lucka på tre meter där vi hade tänkt ha en junimagnolia, men den klarade inte läget utan dog. Just nu är där bara marktäckare och en fjärilsbuske.

calycanthus raulstonii hartlage wine

Bredvid ‘Hartlage wine’ i Trädhörnet ska juvelen Styrax japonicus ‘Emerald pagoda‘ stå. Snöklocksträdet blir runt 3 meter högt, det är knappt två meter nu, och det har sååå fina rosatonade blommor. Åh, vad jag ser fram emot att få se det blomma!

P.S. Du glömmer väl inte vara med och tävla om frön till den mörkt rödsvarta vallmon?

2 tankar på “Fyra nya träd äntligen hemma!

  1. Spännande träd du visar! Bukettapeln var vacker och åker in i min ‘vill-ha-lista’. Kryddbusken vore kul att se dina egna bilder av senare. Sen ska jag ta och leta upp vart min Styrax ‘Pink Chimes’ hamnat i flyttkarusellen 🙂

    Visst är det lycka med nya träd och buskar!

    Kram, Carina

    • Ja, jag är så förväntansfull inför att se de här träden växa och bli stora i vår trädgård. Vi får väl se om alla blommar redan i år, men hoppas kan jag ju. Pink chimes var ju helt underbar! Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s