På besök hos en roskung

Ros-Erik

För ett litet tag sedan var jag på trädgårdsbesök hos Ros-Erik i Åhus. De stora regnmolnen höll sig borta medan jag var där och det gick fint att njuta av överflödet av rosor, planterade både inne i trädgården och vid stadsmuren utanför.

I rabatterna var det fullt av fina vattenbad, tre meter höga stäppliljor (imponerande!) och rosor i alla de färger. Jag har inte namnen på de flesta rosorna tyvärr, men ni får njuta av rosprakten ändå. Att det blev rosor för Erik har sin speciella historia. När han och hustrun flyttade till Åhus sa alla att det inte gick att odla rosor i sandjorden där. Klart man måste prova då! Och det gick alldeles utmärkt. Nu finns det runt 130 olika rosor, ett antal pioner, klematis med mera i trädgården.

Ros-Erik 12 Ros-Erik 15 Ros-Erik 14 Ros-Erik 10 Ros-Erik 7 Ros-Erik 6

(Och skulle någon av er känna igen någon av rosorna så blir jag superglad för ett namn eller två i en kommentar. Håll markören över bilden så ser du att jag har numrerat dem.)

6 tankar på “På besök hos en roskung

  1. Hmmm… ..hur gammal är mannen eller har en son tagit över? Har ett kapitel i en trädgårdsbok om en man som började odla rosor för det inte skulle gå 🙂 Härliga rosbilder du visar! Kram, Carina

    • Han är strax över 65, har haft trädgården i 30 år. Trädgården var full av underbara rosor, önskar bara han tillhört skaran som gillar namnskyltar… 😉 Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s