Vilka är era finaste skära blommor?

I höst (eller möjligen tidig vår) ska vi göra om i Bärlandet inför rivningen av gamla trädgårdsboden och byggandet av den nya. Eftersom nya boden blir större kommer min Skära rabatt att bli pytteliten. Därför får den flytta tvärs över gången och bli dubbelt så stor som nuvarande. Mycket bättre lösning, eller hur? 😉 Helt plötsligt kan jag alltså frossa i fler skära blommor! (Alla trädgårdens skära blommor är nämligen förvisade till detta område – där syns inte det varmorange teglet på bostadshuset, bara garagets ljust gula träfasad.)

skär zinnia
Det här är nyansen jag letar efter. Både ljusare och mörkare går förstås alldeles utmärkt.

Nu skulle jag vilja ha lite tips på snygga skära blommor som ni kan rekommendera. Jag vill gärna ha någon ros och klematis i bakkanten också, vi ska bygga en spaljévägg som de kan ha stöd av. Nya Skära rabatten borde ha plats för lite lökväxter av alla de slag också. Jag kan förstås botanisera i närmaste plantskola, men personliga tips är mycket roligare! Så jag gör en efterlysning här och ser om jag kanske får några växttips jag inte har tänkt på.

I rabatten finns bland annat dessa skära blommor i nuläget: pion, daglilja, sköldpaddsört, höstflox, rosenmynta, drakmynta med mera.

12 tankar på “Vilka är era finaste skära blommor?

 1. Hm, den tål att tänkas på! Återkommer när jag är hemma igen och ser blommorna framför mig. Härligt med större rabatt 🙂
  Kram Hélena

 2. Jag satt just och trånade över min rosa stenbräcka (som nu har blommat över). De är ju låga och långsamt marktäckande. Helt bedårande tycker jag. Men den passar nog inte så lätt i din rabatt med yviga pioner och flox. Kanske på kanten, bara lite…den är ju så fin. Alla borde få njuta av den. 🙂

  • Ja, det har du helt rätt i, den är ju jättesöt och precis rätt sorts skär. Den passar förstås inte mitt i rabatten, men precis som du skriver så borde den kunna klara sig ute på en kant. Tack för tipset!

  • Vad kul med en växt jag inte kände till alls, nu har jag googlat lite och den verkar ju spännande. Gillar när växterna blommar länge och vävarväxter är perfekt i mitten av en större rabatt. Tack för tipset!

 3. Om rabatten är riktigt väldränerad eller du kan göra en liten plätt bättre dränerad skulle jag rekommendera solhatt, Echinacea, för sin sena blomning. Där finns så många läckra namnsorter idag.

  Kram, Carina

 4. Skärt är ingen färg jag gillar värst mycket så några växtförslag har jag inte. Och tyvärr vet jag inte vad som hänt med vårt träd.Någon tror monilia/grentorka och någon tror att den chockades när granen den stod granne med blåste kull och solen kom åt att gassa som den inte gjort förr. Dör gör det i alla fall…:(

 5. Roligt med en större rabatt! Hmm, just nu kommer jag inte på något förslag alls, är ju inte hemma och ser min egen trädgård:). Men fackelblomster eller rosen Madame Boll kanske…
  Spännande att se vad du väljer så småningom.
  Kram Maria

  • Supersnygg ros och så en växt till jag inte kände till, kul! Det är ju så att i 13 år har jag ignorerat allt i skärt och nu ska jag plötsligt ha fler… Sådan tur att jag får lite hjälp på vägen! 🙂 Ska självklart berätta vad det blir så småningom. Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s