Från terrakotta till svalt vitt ~ Ghislaine de Féligonde

ghislaine de féligonde 9

Precis vid ingången till Trädgårdslandet växer fyra stycken moschata-rosor. Det jag gillar bäst med Ghislaine de Féligonde är att sorten ändrar färg. Knopparna är terrakottafärgade, när rosen börjar slå ut är den ljusgul/aprikos/ljusrosa och när den blommat ett tag bleknar blomman till vitt. Till vårt orange tegelhus är det en riktigt snygg ros.

ghislaine de féligonde 4 ghislaine de féligonde 3

ghislaine de féligonde 8

ghislaine de féligonde 5

Ghislaine de Féligonde är härdig upp till zon 4. Den brukar börja blomma i månadsskiftet juni/juli hos oss i zon 1 och sedan håller den i bästa fall på fram till frosten säger stopp. Vi har flyttat våra exemplar två gånger på tolv år och de har klarat sig utan problem. I år var vintern riktigt stygg och flera plantor frös ner helt, men det är ovanligt hos oss. Vanligtvis täcker rosorna hela spaljén med sina blommor och går upp på bågen över gången. Det verkar som den trivs bättre i lite halvskugga, åtminstone har våra exemplar blivit mycket finare i östligt läge än när de stod i västligt.

ghislaine de féligonde 6

8 tankar på “Från terrakotta till svalt vitt ~ Ghislaine de Féligonde

    • Visst är det?! Våra trivdes bra i sol också, men vi upplever att de blommar rikligare nu i österläge. Så flytta inte på din ros om den trivs bra, det finns det ju ingen anledning till. 🙂 Kram Kristina

  1. Roligt med växter, blommor som växlar färg så. Det blir ju en ‘större’ upplevelse tänker jag. Har hittat en gul färg jag kanske, eventuellt skulle kunna tänka mig på ett hus så kanske blir det en Ghislaine så småningom. Härliga bilder på dina exemplar!

    Kram, Carina

    • Mmm, gillar verkligen den här rosen väldigt mycket. Den är ju liksom inte samma från en vecka till en annan, beroende på hur långt blommorna har kommit. Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s