Avkoppling på Stora trädäcket

Sommartid när vädret tillåter grillar vi på Stora trädäcket och äter ute. Vi har inte ett utekök, men eftersom vårt kök ligger precis innanför terassen så saknar vi inte det.

grillning 6grillning 3Salladen kommer från trädgården, nyplockad sallad, gurka, sockerärtor och morot.

grillning 1
Hamburgare av naturbeteskött – mums! Grillen är inställd på 140 grader, precis lagom för att ge köttet fin yta, men inte bränna det.

Grillen köpte vi för några år sedan, det är en induktionshäll med grillelement i gjutjärn. Man kan ställa in exakt grilltemperatur och lätt höja och sänka efter behov. Vill man inte grilla går det lika bra att koka en gryta potatis på induktionshällen. Vi grillar betydligt mer nu än innan när det skulle bökas med grillkol, aktas så barn inte brände sig och så denna väntan på rätt glöd… Nu är det tio minuter mellan att vi sätter igång grillen tills vi kan lägga på köttet. Perfekt.

grillning 4
Klart att äta! 🙂

9 tankar på “Avkoppling på Stora trädäcket

    • Skönt att du får koppla av lite hemmavid, och att det fortfarande är fint uteväder. Ja, visst har du det bra på jobbet. 😉 Barnen hälsar tillbaka! Kram Kristina

  1. Ser supergott ut! Grillning är en vetenskap som H älskar och är duktig på. Lyckliga jag 🙂
    Kram Hélena

  2. Aha… ..var hittar jag en så’n? Blir mer och mer sällan jag drar igång kolgrillen mer än för hela stycken som jag grillar indirekt. Ser gott och härligt ut alltihop 🙂

    Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s