Oudolfs blomsterprärie vid havet

Fyra årstiders park 1

En av de allra sista augustidagarna tog jag en tur till Sölvesborg och den park vid havet, Fyra årstiders park, som Piet Oudolf ritade för några år sedan. I Sverige är han mest känd för Drömparken i Enköping, men han har ritat fler parker och det här är en av dem.

Även om den är fin hela året, så är ändå sensommaren höjdpunkten. Den har förändrats en del sedan första året, en del växter har gått tillbaka och andra vällt fram, men det är ju å andra sidan charmen med den här typen av park med växter planterade i stora breda penseldrag.

Här och var i den långsmala parken fanns det en guide till parken och dess växter, föredömligt upplagd med växterna efter färg. Sådant gillar jag! Om du vill läsa mer om parken och ladda ner en växtlista så kan du göra det här.

Detta bildspel kräver JavaScript.

4 tankar på “Oudolfs blomsterprärie vid havet

  1. Gillar hans skapelser, mönstren och massverkan. Fina bilder! Verkar vara en vacker park. Men… ..apropå Echinacea och de nya hbridernas härdighet… ..så tittade jag i växtlistan och han har ju med några stycken. Hur har de klarat sig?

    Kram från Carina

    • Lite svårt att svara på, men jag tror en del har försvunnit. När parken var ny fanns det en del med varm tegelnyans (sunset, sunrise mfl) och dem såg jag inte till nu, det var bara kallrosa nyanser. Med tanke på att bomullsgröset klarar sig i parken kan man ju inte klaga på läget. Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s