Det här blommar hos mig just nu

Temat denna vecka i Blommig fredag är Vad blommar hos mig just nu?

klematis summer snowVid ingången blommar fortfarande klematisen ‘Summer Snow’ rikligt. I magnoliarabatten börjar röllekan breda ut sig. Den här sorten köpte jag i England under resan dit i maj. Den heter ‘Summer Fruits Salmon’ och jag såg framför mig en blekrosa nyans. Så blev det inte, så nästa år får den byta rabatt, men fin är den i alla fall.rölleka Summer fruits salmon

Solrabatten, min rabatt med växter inspirerat av Piet Oudolfs perannrabatter, blommar fint nu på sensommaren. Gulvädden, stenkyndeln, anisisopen, gräsen och rudbeckiorna är så snygga ihop. Vid sidan om blommar klematisen ‘Gravetye Beauty’ med sina mörkt rosaröda tulpanformade blommor och över Solrabatten välver ”taket” i form av ett hårt beskuret blåregn sig.solrabatten 2

Vid Stora trädäcket kommer rosen Mme Alfred Carrière med några efterlängtade blommor nu. Alla tre plantorna frös ner totalt i vintras, men kom igen och är nu höga och fina. Men blommorna har dröjt och som jag har längtat efter dem.Mme Alfred Carrière

Mest nöjd är jag annars med att se den fina tofsliljan i blom. Det här är en av alla lökar o knölar jag köpte på Malmö Garden Show i våras. Alla inköpen tog sig inte och alla har inte blommat, men det är liv i nästan allt och det är jag helt nöjd med. Nästa sommar hoppas jag få se kalljordskrinum och stäppliljor i blom.tofslilja vit

Just nu är det väldigt fullt upp här hemma i trädgården och jag är därför inte så aktiv på bloggen. Omgörningen av Bärlandet har påbörjats och all ledig tid går åt till den. Ska skriva om vad vi gör när det lugnar ner sig lite.

18 tankar på “Det här blommar hos mig just nu

 1. Jag köpte några knölar på Nordiska Trädgårdsmässan, vissa av dem blev bara blad, inga blommor, har glömt vad det skulle bli, spindelliljan blommade fint, din tofslilja är mycket vacker. Ha en skön söndag!

 2. Härlig blomning du har hos dig! Ja ibland får man prioritera och fokusera för att bli klar innan hösten kommer på riktigt. Det är ju så skönt trädgårdsväder nu. Jag har börjat plantera på åkern och det är så kul 🙂

 3. Vackra bildet! Mme Alfred C kan vara svårflörtad… underbar blomma! Röllekan är underbar, hamnar på listan över sådant som ska kollas vidare på. Bland annat.
  Ja, och instämmer i heja-klacken: Lycka till i bärlandet!
  kram
  /Katarina

  • Tack tack! Mme Alfred C brukar blomma så fint, men andra år har den inte frusit ner så hårt. Och tack för hejandet, idag när vi stod och grävde och sållade jord medan det strilregnade så kändes det inte så jättekul, kan jag erkänna. Men vi kom en bra bit trots vädret! Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s